4 ks | kuřecí stehna | |
2 ks | cibule | |
10 dkg | slanina | |
podle chuti | ||
---|---|---|
2 lžičky | sůl | |
1 lžička | mletý pepř | |
2 lžičky | tymián | |
2 lžičky | kmín | |
4 kuličky | nové koření | |
podle potřeby | ||
0.3 kostky | máslo | |
příloha | ||
2 hrnky | rýže |
Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a vložíme do pekáčku. Na ně poklademe očištěná a nasolená kuřecí stehna, přidáme sušený tymián, kmín, pepř a nové koření, trochu podlijeme a vložíme do trouby. Pečeme na nižší teplotu, maso častěji obracíme a podléváme výpekem. Ke konci pečení zvýšíme teplotu, aby vznikla krusta, můžeme přidat kousek másla pro lahodnější chuť. Výpek nakonec podle potřeby zahustíme trochou mouky.
Kuřecí stehna na divoko podáváme s rýží.
Videorecept: Milujete asijskou kuchyni? Smažená rýže inspirovaná Thajskem vás nezklame
Máme pro vás skutečnou bombu - smaženou rýži s kuřecím masem, zeleninou a vejci na thajský způsob. Recept je jednoduchý a výsledný pokrm chuťově vyvážený a zároveň příjemně pikantní. Doporučujeme vyzkoušet!
Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě
Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena