Recept na přesnídávkovou hustou pikantní polévku z hovězího masa.
3 stroužky | česnek |
1500 ml | vývar |
200 g | cibule |
3 lžíce | rajčatový protlak |
2 ks | chilli paprička |
2 lžíce | hladká mouka |
1 ks | červená kapie |
0.5 lžičky | drcený kmín |
400 g | hovězí kližka |
2 lžíce | mletá sladká paprika |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
majoránka | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
sádlo |
Maso očistíme a nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nasekáme najemno a očištěnou kapii nakrájíme na kostičky. Oloupaný česnek prolisujeme. Chilli papričku zbavíme semínek a jemně usekáme. Na sádle orestujeme cibuli dorůžova, přidáme nakrájenou kližku a zastálého míchání necháme maso zatáhnout. Potom přidáme mletou papriku, vše krátce osmahneme, ochutíme solí pepřem, drceným kmínem a rajčatovým protlakem. Vmícháme nakrájenenou kapii a chilli papričku, vše podlijeme malým množstvím vody a zakryté zvolna dusíme za obačného promíchání dopoloměkka. Téměř měkké maso necháme vysmahnout na tuk, vše zaprášíme prosátou hladkou moukou a krátce orestujume. Potom směs zalijeme vývarem, přidáme prolisovaný česnek a majoránku a zvolna vaříme doměkka. Hotovou polévku podle chuti osolíme a opepříme. Hovězí gulášovou polévku rozdělíme na porce, ozdobíme bylinkami a podáváme s pečivem.
Nejlepší podzimní polévky, které spolehlivě zahřejí!
Polévky. Husté, vydatné, plné zeleniny i masa. Těchto 10 receptů doporučujeme vyzkoušet - najdete mezi nimi klasickou bramboračku, kyselici, ale i oblíbenou dýňovou či kukuřičnou polévku, nechybí ani klasický hovězí vývar.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena