Červenou větší cibuli i česnek nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Hovězí maso nakrájíme na kostky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriky zbavené zrníček nakrájíme na proužky.
Na sádlo dáme smažit cibuli. Po chvilce smažení přidáme česnek a po ztmavnutí odstavíme. Dále přidáme mletou papriku, promícháme a vhodíme maso se slaninou. Ochutíme kmínem, solí a pepřem.
Smažíme do puštění vlastní šťávy a potom podlijeme suchým vínem. Teplotu snížíme a podlijeme vývarem. Když je maso téměř měkké, přidáme nakrájené brambory s paprikami. Polévku vaříme do změknutí brambor a podle chuti přidáme tymián.
Gulášovou polévku s barevnou paprikou podáváme teplou.