Pikantní gulášová polévka

Osvědčený recept na chuťově výraznou gulášovou polévku s osmaženým salámem.


1.76x
60 min

Postup přípravy

Salám poličan nastrouháme na hrubé nudličky. Velkou cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Velké brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Feferonku a česnek očistíme a nasekáme na velmi malé kousky.

Cibuli osmažíme na sádle do růžova, přidáme brambory a orestujeme. Zalijeme vodou, přidáme kmín a jakmile se začne vařit, tak ji zahustíme tmavou jíškou. Vaříme do změknutí brambor. Na lžičce oleje prohřejeme salám, vmícháme sladkou mletou papriku a ihned odstavíme.

Gulášovou polévku doplníme osmaženým salámem, ochutíme nasekaným česnekem a feferonkou a krátce povaříme. Před odstavením vmícháme majoránku.

Pikantní gulášovou polévku podáváme s chlebem nebo pečivem podle chuti.
user-icon

autor 1-2-3


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní gulášová polévka

Zpět na recept