Hovězí gulášová polévka

Recept na přesnídávkovou hustou pikantní polévku z hovězího masa.


5.02x
120 min
1×

Postup přípravy

Maso očistíme a nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nasekáme najemno a očištěnou kapii nakrájíme na kostičky. Oloupaný česnek prolisujeme. Chilli papričku zbavíme semínek a jemně usekáme. Na sádle orestujeme cibuli dorůžova, přidáme nakrájenou kližku a zastálého míchání necháme maso zatáhnout. Potom přidáme mletou papriku, vše krátce osmahneme, ochutíme solí pepřem, drceným kmínem a rajčatovým protlakem. Vmícháme nakrájenenou kapii a chilli papričku, vše podlijeme malým množstvím vody a zakryté zvolna dusíme za obačného promíchání dopoloměkka. Téměř měkké maso necháme vysmahnout na tuk, vše zaprášíme prosátou hladkou moukou a krátce orestujume. Potom směs zalijeme vývarem, přidáme prolisovaný česnek a majoránku a zvolna vaříme doměkka. Hotovou polévku podle chuti osolíme a opepříme. Hovězí gulášovou polévku rozdělíme na porce, ozdobíme bylinkami a podáváme s pečivem.


Nejlepší podzimní polévky, které spolehlivě zahřejí!


Polévky. Husté, vydatné, plné zeleniny i masa. Těchto 10 receptů doporučujeme vyzkoušet - najdete mezi nimi klasickou bramboračku, kyselici, ale i oblíbenou dýňovou či kukuřičnou polévku, nechybí ani klasický hovězí vývar.


Nejlepší

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí gulášová polévka

Zpět na recept