Recept na přesnídávkovou hustou pikantní polévku z hovězího masa.
3 stroužky | česnek |
1500 ml | vývar |
200 g | cibule |
3 lžíce | rajčatový protlak |
2 ks | chilli paprička |
2 lžíce | hladká mouka |
1 ks | červená kapie |
0.5 lžičky | drcený kmín |
400 g | hovězí kližka |
2 lžíce | mletá sladká paprika |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
majoránka | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
sádlo |
Maso očistíme a nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nasekáme najemno a očištěnou kapii nakrájíme na kostičky. Oloupaný česnek prolisujeme. Chilli papričku zbavíme semínek a jemně usekáme. Na sádle orestujeme cibuli dorůžova, přidáme nakrájenou kližku a zastálého míchání necháme maso zatáhnout. Potom přidáme mletou papriku, vše krátce osmahneme, ochutíme solí pepřem, drceným kmínem a rajčatovým protlakem. Vmícháme nakrájenenou kapii a chilli papričku, vše podlijeme malým množstvím vody a zakryté zvolna dusíme za obačného promíchání dopoloměkka. Téměř měkké maso necháme vysmahnout na tuk, vše zaprášíme prosátou hladkou moukou a krátce orestujume. Potom směs zalijeme vývarem, přidáme prolisovaný česnek a majoránku a zvolna vaříme doměkka. Hotovou polévku podle chuti osolíme a opepříme. Hovězí gulášovou polévku rozdělíme na porce, ozdobíme bylinkami a podáváme s pečivem.
Nejlepší podzimní polévky, které spolehlivě zahřejí!
Polévky. Husté, vydatné, plné zeleniny i masa. Těchto 10 receptů doporučujeme vyzkoušet - najdete mezi nimi klasickou bramboračku, kyselici, ale i oblíbenou dýňovou či kukuřičnou polévku, nechybí ani klasický hovězí vývar.
autor Jarka-P
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.