Recept na skvělou gulášovou polévku tak, jak ji dělám já. Nechybí kousky hovězího, o to lepší je!
1 stroužek | česnek |
3 ks | brambory |
1 ks | cibule |
0.5 lžíce | kmín |
3 lžíce | sádlo |
1 lžíce | hladká mouka |
200 g | hovězí maso |
2 lžíce | rajský protlak |
2 lžičky | mletá sladká paprika |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
majoránka | |
pažitka | |
pepř | |
podle potřeby | |
vývar |
Maso nakrájíme na velmi drobné nudličky. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemno a na sádle osmahneme dozlatova. Přidáme hovězí a promícháme. Přidáme koření (sůl, kmín a pepř utlučený ve hmoždíři) a necháme rozvonět. Do základu na gulášovku přisypeme mouku, potom i utřený česnek a protlak a dobře promícháme. Nakonec přidáme mletou papriku a krátce promícháme. Obsah v hrnci zalijeme vývarem nebo vodou a pozvolna vaříme. Přidáme oloupané a na kostičky pokrájené brambory a v dlaních promnutou majoránku. Do hotové gulášovky s hovězím masem přidáme pokrájenou pažitku a můžeme podávat.
Jde to i bez masa! Sójový bramborový guláš krok za krokem
Pojďte si s námi zkusit uvařit bramborový guláš trochu jinak.
Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem
Segedínský guláš je maďarská klasika mezi guláši. Každá rodina má určitě svůj vlastní recept na segedín. Tentokrát si ukážeme tradiční postup při vaření tohoto oblíbeného pokrmu.
autor cubeec
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena