Gulášovka s hovězím masem

Recept na skvělou gulášovou polévku tak, jak ji dělám já.


5.08x
45 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
3 ksbrambory
1 kscibule
0.5 lžícekmín
3 lžícesádlo
1 lžícehladká mouka
200 ghovězí maso
2 lžícerajský protlak
2 lžičkymletá sladká paprika

podle chuti

sůl
majoránka
pažitka
pepř

podle potřeby

vývar

Postup přípravy

Maso nakrájíme na velmi drobné nudličky. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemno a na sádle osmahneme dozlatova. Přidáme hovězí a promícháme. Přidáme koření (sůl, kmín a pepř utlučený ve hmoždíři) a necháme rozvonět. Do základu na gulášovku přisypeme mouku, potom i utřený česnek a protlak a dobře promícháme. Nakonec přidáme mletou papriku a krátce promícháme. Obsah v hrnci zalijeme vývarem nebo vodou a pozvolna vaříme. Přidáme oloupané a na kostičky pokrájené brambory a v dlaních promnutou majoránku. Do hotové gulášovky s hovězím masem přidáme pokrájenou pažitku a můžeme podávat.


Jde to i bez masa! Sójový bramborový guláš krok za krokem


Pojďte si s námi zkusit uvařit bramborový guláš trochu jinak.


Jde


Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem


Segedínský guláš je maďarská klasika mezi guláši. Každá rodina má určitě svůj vlastní recept na segedín. Tentokrát si ukážeme tradiční postup při vaření tohoto oblíbeného pokrmu.


Jako

user-icon

autor cubeec


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Gulášovka s hovězím masem

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena