Ostrá gulášová polévka na způsob soljanky

Recept na sytou pikantní polévku s hovězím masem, okurkou a hráškem, kterou můžeme servírovat třeba k večeři s kouskem pečiva.


0.00x
120 min

Postup přípravy

Hovězí libové maso nakrájíme na menší kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Okapanou okurku nakrájíme na jemné kostičky a hrášek necháme okapat. Oloupaný česnek nasekáme najemno. Chili papričku zbavíme jadérek a nakrájíme na jemné nudličky.

V hrnci na polovině sádla opečeme cibuli dorůžova. Pak přidáme maso, vše asi 3 minuty osmahneme a zaprášíme mletou sladkou paprikou. K opečenému masu vmícháme rajčatový protlak, ihned přilijeme polovinu vývaru, ochutíme solí, pepřem, chilli kořením a kmínem a zakryté zvolna dusíme téměř doměkka.

V jiném hrnci na tuku necháme zpěnit česnek a chilli papričku, přidáme mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme zbývajícím studeným vývarem. Vše za stálého míchání přivedeme k varu. K tomuto základu přidáme podušené maso a společně vše ještě asi 15 - 20 minut povaříme doměkka. Asi 5 minut před dokončením přidáme do polévky nakrájené okurky a hrášek a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

Ostrou gulášovou polévku rozdělíme na porce, ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme s pečivem.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ostrá gulášová polévka na způsob soljanky

Zpět na recept