Vaření.czReceptyBramborová gulášová polévka

Bramborová gulášová polévka

Velmi chutná a rychlá gulášová polévka. Snadný recept na vydatnou polévku z brambor, uzené slaniny a klobásy.


3.08x
30 min

Ingredience

30 dkgbrambory
1 lžičkamajoránka
4 dkgcibule
5.5 lvoda
4 dkguzená slanina

podle chuti

1 špetkasůl
1 lžičkakmín
1 ksklobása
1 lžícemletá sladká paprika
1 špetkamletý černý pepř

Postup přípravy

Uzenou slaninu nakrájíme nadrobno. Cibuli oloupeme a také nakrájíme nadrobno. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Klobásu pokrájíme na kousky. Uzenou slaninu necháme rozpustit, přidáme nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Nakrájené brambory dáme dusit na cibuli, přidáme mletou červenou papriku, kmín, mletý černý pepř, sůl a vše podusíme. Občas podlijeme vodou a promícháme. Když jsou brambory poloměkké, zalijeme je vařicí vodou. Podle chuti můžeme přidat nakrájenou klobásu, majoránku a povaříme. Bramborovou gulášovou polévku můžeme podávat s čerstvým chlebem a posypanou nadrobno nasekanou lahůdkovou cibulkou.
user-icon

autor lucie_g

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bramborová gulášová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena