Pět soutěžících, pět přístupů a jedna otázka: kdo zradí nejchutněji v týdnu Prostřeno Zrádci? Pět osobností, pět přístupů, pět příběhů. Někdo víc vařil, jiný bavil, další dojal. Byl to týden chutí, zákrut, srandy i zrady. Kdo vyhrál v Prostřeno Zrádci 2025? A kdo si získal srdce diváků?
Speciální týden kulinářské reality show Prostřeno! přivádí zpět na obrazovky známé tváře z pořadu Zrádci. Sledovat je můžeme od pondělí 12. května 2025.
V týdnu plném chutí, zvratů a taktických manévrů se představí Jan Vlachynský, Martin Obdržálek alias Obinn, Lucas Šimon, Sarah Horáková a Marie Fasorová. Každý z nich připraví vlastní čtyřchodové menu a přidá porci napětí – nejen na talíři.
-> Prostřeno! Italská meditace, prošlá smetana i boj o ztracené vejce
První večer rozehrál Jan Vlachynský (37), který miluje pohostinnost, ale tentokrát vsadil na velmi odvážnou sestavu pokrmů. Jeho menu bylo pro někoho lábuž, pro jiného noční můra. U stolu se ukázalo, že jeden z hostů nemá doma ani jídelní stůl. Jan se přitom potýkal i s technickým oříškem – jak vlastně rozřezat tu morkovou kost?
U Jana se podávají ústřice Rockefeller, hovězí tatarák na morkové kosti, bujabéza s koňakem, bourbonová chobotnice s pyré a flambované Crêpes Suzette.
Tatarák: Jak doma připravit luxusní tatarský biftek a jak ho správně namíchat?
Martin Obdržálek (38), který vystupuje jako Obinn, vnesl do Prostřeno! kouzelnickou lehkost. Jeho menu bylo jednoduché, ale chutné a mělo srdce. Během večeře se hosté svěřují, že ne všichni jsou vlastně ti „Zrádci“, které Obinn původně očekával.
Lucas Šimon (32) řekl jasně: vařit neumí, ale do soutěže jde s chutí a humorem. A opravdu – jeho pojetí bylo jednoduché, ale osobité. Lucas se musel vypořádat s „potápějícími se lodičkami“ a dezertem z nezralých jahod. A hláška? „Nikdy bych nešel do soutěže, kde se musí vařit.“
Lucasovo menu: Italský špíz s pestem, krémový hrášek s mozzarellou, losos s bramborami, nepečený dort s ovocem.
Losos s pečeným bramborem a smetanovými fazolkami
Mladá Sarah Horáková (21) chtěla ukázat, jak se chutná po kontinentech. A opravdu – každý chod měl svou geografickou stopu. Během večeře se u stolu vůbec nepřestalo smát. A Sarah předvedla vychytávku – sorbet servírovaný ve vydlabaných citronech.
Menu Sarah Horákové: Amerika - tacos s masem a ovocem, Asie - dýňový krém, Evropa - kachna se zelím a knedlíkem, Afrika - mangový sorbet v citronových miskách.
-> Dýňovou polévkou zahřejete i zasytíte rodinu. Snese spoustu variací a chutná i malým dětem
Páteční menu Marie Fasorové (41) se neslo v duchu tradice a regionální poctivosti. „Moravský jarmark“ byl přesně to, co se od pátečního finále čekalo. Marie mluvila do trouby, chaos byl na talíři i v kuchyni, ale neztratila nic ze svého kouzla. A nakonec? Hosté se fotili v historických kostýmech na zámku Lednice.
Mariino menu: Houbový tatarák s žloutkem, kuřecí vývar s nudlemi, kachna se zelným duem a karlovarským knedlíkem, Honzovy buchty s povidly a tvarohem.
Recepty, které by vám neměly ujít:
Autor:redakce