-> Jak zachránit kynuté těsto a co dělat, když nekyne?
Maková: Mák spaříme v mléku s cukrem. Dosladíme moučkovým cukrem a zahustíme drcenými piškoty.
Tvarohová: Jeden tvaroh smícháme s vanilkovým cukrem a žloutkem. Podle potřeby dosladíme moučkovým cukrem a přidáme rozinky.
-> Aby kynuté buchty byly ještě lepší
Jak se dělá tvarohová náplň? Záleží, kam ji chceme použít
Tvarohová náplň vypadá na první pohled jednoduše – jenže když je moc řídká, špatně se balí do těsta a při pečení vyteče. A když je naopak suchá, drolí se po upečení v puse a dusí. Jak ji udělat dobře?
Jak připravit mák do koláčů aneb Zkuste nejlepší makové recepty
Mák je v české kuchyni oblíbenou surovinou, zejména v tradičních moučnících a dezertech. Nejčastěji se používá v podobě mletého máku, který je hlavní složkou makových náplní. Bez té by se neobešly makové buchty, makové koláče nebo makový závin. Mák skvěle ladí se švestkami a použít ho můžeme i přímo do těsta.
Klasické české pečení: Babiččiny buchty na 5 způsobů
Pravé české buchty - voňavé, jemné, vláčné a nadýchané jako peříčko. Jejich pečení je pro většinu z nás velkou výzvou, ale s našimi prověřenými recepty se do nich můžete pustit třeba hned. Zaručeně se podaří.
Autor:Niky01
Zajímavé komentáře
Komentář k receptu Honzovy buchty
Re: Re: Komentář k receptu Honzovy buchty
Honzovi buchty
Komentář k receptu Honzovy buchty
Komentář k receptu Honzovy buchty