Honzovy buchty z ranečku

Recept na kynuté tvarohové buchty pohádkové chuti.


4.8109x
90 min
11×

Postup přípravy

Do třetiny vlažného mléka s trochou cukru a mouky přidáme kvasnice a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme všechny ostatní suroviny, polohrubou mouku, cukr, vanilkový cukr, citronovou šťávu, žloutek, sůl, přidáme kvásek, rozpuštěné máslo, vlažné mléko a dobře propracujeme. Těsto poprášíme trochou mouky, přikryjeme utěrkou a dáme cca na 45 minut na teplé místo vykynout.

Na náplň smícháme tvaroh s cukrem podle chuti, pudinkovým práškem a žloutkem promícháme a opatrně přidáváme tuhý sníh z bílku.

Dobře vykynuté těsto rozdělíme na stejně velké kousky podle toho, jak chceme mít velké buchty, cca 18 - 20 kousků. Každý kousek roztáhneme prsty, naplníme tvarohem a těsto uzavřeme. Pokládáme do máslem vymazaného plechu spojem dolů a každou buchtu potíráme máslem kolem dokola, aby se k sobě nepřilepily. Nakonec všechny buchty potřeme i z vrchní strany.

Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 5 minut a potom teplotu snížíme na 160 °C. Pokud nám buchty z vrchní strany příliš hnědnou, můžeme je přikrýt alobalem. Pečeme cca 30 - 35 minut.

Hotové Honzovy buchty z ranečku vyklopíme a pocukrujeme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Honzovy buchty z ranečku

Zpět na recept