Honzovy buchty z ranečku

Recept na kynuté tvarohové buchty pohádkové chuti.


4.8109x
90 min
11×

Ingredience

těsto

0.5 lžičkysůl
50 gmáslo
1 ksžloutek
3 dlmléko
4 lžícecukr krupice
0.5 kostkykvasnice
0.5 balíčkuvanilkový cukr
500 gpolohrubá mouka
1 lžičkacitronová šťáva

náplň

1 ksvejce
1 ksžloutek
1 ksbílek
500 gtvaroh
3 lžičkyvanilkový pudinkový prášek

na potření

máslo

podle chuti

cukr moučka

Postup přípravy

Do třetiny vlažného mléka s trochou cukru a mouky přidáme kvasnice a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme všechny ostatní suroviny, polohrubou mouku, cukr, vanilkový cukr, citronovou šťávu, žloutek, sůl, přidáme kvásek, rozpuštěné máslo, vlažné mléko a dobře propracujeme. Těsto poprášíme trochou mouky, přikryjeme utěrkou a dáme cca na 45 minut na teplé místo vykynout. Na náplň smícháme tvaroh s cukrem podle chuti, pudinkovým práškem a žloutkem promícháme a opatrně přidáváme tuhý sníh z bílku. Dobře vykynuté těsto rozdělíme na stejně velké kousky podle toho, jak chceme mít velké buchty, cca 18 - 20 kousků. Každý kousek roztáhneme prsty, naplníme tvarohem a těsto uzavřeme. Pokládáme do máslem vymazaného plechu spojem dolů a každou buchtu potíráme máslem kolem dokola, aby se k sobě nepřilepily. Nakonec všechny buchty potřeme i z vrchní strany. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 5 minut a potom teplotu snížíme na 160 °C. Pokud nám buchty z vrchní strany příliš hnědnou, můžeme je přikrýt alobalem. Pečeme cca 30 - 35 minut. Hotové Honzovy buchty z ranečku vyklopíme a pocukrujeme.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Honzovy buchty z ranečku

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena