Honzovy kynuté buchty

Recepty na kynuté buchty našich babiček.


5.09x
60 min
1×

Ingredience

1 špetkasůl
2 ksvejce
60 gmáslo
300 mlmléko
50 gcukr krystal
500 ghladká mouka
1 kostkadroždí (42g)

náplň

povidla

Postup přípravy

Do 200 - 300 ml vlažného mléka přidáme lžíci cukru, špetku soli a rozdrobíme kostku droždí. Do mísy navážíme 500 g hladké mouky, 50 g krupicového cukru, přidáme 60 g rozpuštěného másla a 2 celá vejce. Do mísy dále přidáme vzešlý kvásek a zaděláme těsto. Necháme kynout cca 40 minut.

Vykynuté těsto vyválíme na 1 cm vysoký plát, nakrájíme jej na čtverečky (6x6cm) a do každého z nich dáváme lžičku povidel (marmelády, tvarohu, či jiné náplně), zabalíme uzlíček a ten pak namočíme do oleje a klademe je jeden vedle druhého zavázaným místem dolů na plech s pečícím papírem.

Honzovy buchty pečeme při 180 °C dozlatova, ke konci pečení buchty ještě potřeme olejem - chytnou zlatavou barvu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Honzovy kynuté buchty

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena