Honzovy kynuté buchty

Recepty na kynuté buchty našich babiček.


5.09x
60 min
1×

Postup přípravy

Do 200 - 300 ml vlažného mléka přidáme lžíci cukru, špetku soli a rozdrobíme kostku droždí. Do mísy navážíme 500 g hladké mouky, 50 g krupicového cukru, přidáme 60 g rozpuštěného másla a 2 celá vejce. Do mísy dále přidáme vzešlý kvásek a zaděláme těsto. Necháme kynout cca 40 minut.

Vykynuté těsto vyválíme na 1 cm vysoký plát, nakrájíme jej na čtverečky (6x6cm) a do každého z nich dáváme lžičku povidel (marmelády, tvarohu, či jiné náplně), zabalíme uzlíček a ten pak namočíme do oleje a klademe je jeden vedle druhého zavázaným místem dolů na plech s pečícím papírem.

Honzovy buchty pečeme při 180 °C dozlatova, ke konci pečení buchty ještě potřeme olejem - chytnou zlatavou barvu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Honzovy kynuté buchty

Zpět na recept