- Do 200 - 300 ml vlažného mléka přidáme lžíci cukru, špetku soli a rozdrobíme kostku droždí.
- Do mísy navážíme 500 g hladké mouky, 50 g krupicového cukru, přidáme 60 g rozpuštěného másla a 2 celá vejce.
- Přidáme vzešlý kvásek a zaděláme těsto. Necháme kynout cca 40 minut. Vykynuté těsto vyválíme na 1 cm vysoký plát, nakrájíme jej na čtverečky (6x6cm) a do každého z nich dáváme lžičku povidel (marmelády, tvarohu, či jiné náplně). Pak zabalíme do uzlíčku a ten pak namočíme do oleje a klademe je jeden vedle druhého zavázaným místem dolů na plech s pečícím papírem.
- Honzovy buchty pečeme při 180 °C dozlatova, ke konci pečení buchty ještě potřeme olejem - chytnou zlatavou barvu.
-> Honzovy buchty: Jak na kynuté těsto, které se vždycky povede?