Pravé české buchty

České buchty pekla moje prababička a prozradila nám tajemství receptu - to jsou tři čtvrtiny másla nebo tuku na pečení dané pod buchty. Je to sice kalorická bomba, ale je to lahoda.


3.511x
160 min
1×

Postup přípravy

Nejprve si uděláme kvásek. Do hrnku rozdrobíme droždí s 2 lžícemi teplého mléka, lžící cukru a lžící mouky. Polohrubou mouku nasypeme do mísy a přidáme cukr, olej, sůl, vejce a žloutek, teplé mléko, zaděláme vláčné těsto a necháme 1,5 hodiny kynout.

Na pomoučněný vál vyklopíme těsto a uděláme dlouhý válec, který rozkrojíme na polovinu a každou polovinu ještě na polovinu. Na vále nyní máme 4 díly, každý díl rozdělíme ještě na polovinu. Nyní máme 8 dílů a každý nakrojíme třikrát a máme 24 kousků.

Kousky těsta pomoučníme, protože kousky jsou vláčné a mají tendenci se lepit. Z kousků těsta uděláme placičky, které naplníme tvarohovou náplní. Buchty necháme půl hodiny kynout na vále.

V pekáči rozpustíme tři čtvrtiny kostky másla a lžíci sádla a do teplého tuku sázíme buchty - 4 na šířku a do 6 řad, tj. 24 buchet. Připravené buchty pomašlujeme máslem, které je okolo buchet.

Buchty pečeme cca 30 minut dozlatova v troubě na 180 °C. Poté buchty vyndáme z trouby, pocukrujeme, necháme vychladnout a pomocí nože vyndáváme buchty z pekáče na talíř.

Pravé české buchty podáváme ke snídani nebo svačině s kávou nebo čajem. Buchty zůstanou velmi vláčné 3 dny.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pravé české buchty

Zpět na recept