Domácí česke buchty od Radky

Recept na nadýchané buchty z jemného kynutého těsta, které si užijete s tvarohem, mákem nebo povidly.


0.00x
90 min

Postup přípravy

Nejprve udělame kvásek - mléko, cukr a kvasnice necháme vzejit.

Mezitím připravíme všechny ostatni ingredience do mísy, přidáme vzešlý kvásek a důkladně vše promíchame. Těsto necháme na teplém místě kynout.

Mezitim si připravíme náplně - tvarohovou, povidla nebo makovou náplň. 

Z vykynutého těsta vytváříme buchty, které necháme ještě chvilku kynout ve formě, na povrchu můžeme potřít máslem.  

Buchty pečeme cca 30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Každá trouba peče trošku odlišně, tak poznáte, kdy jsou buchty hotové (podle barvy).

Po upečení můžeme domácí české buchty podle Radky pocukrovat. Dobrou chuť.

Jak na kynuté těsto? Tipy a triky, které se vám mohou hodit


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí česke buchty od Radky

Zpět na recept