Domácí česke buchty od Radky

Recept na nadýchané buchty z jemného kynutého těsta, které si užijete s tvarohem, mákem nebo povidly.


0.00x
90 min

Postup přípravy

Nejprve udělame kvásek - mléko, cukr a kvasnice necháme vzejit.

Mezitím připravíme všechny ostatni ingredience do mísy, přidáme vzešlý kvásek a důkladně vše promíchame. Těsto necháme na teplém místě kynout.

Mezitim si připravíme náplně - tvarohovou, povidla nebo makovou náplň. 

Z vykynutého těsta vytváříme buchty, které necháme ještě chvilku kynout ve formě, na povrchu můžeme potřít máslem.  

Buchty pečeme cca 30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Každá trouba peče trošku odlišně, tak poznáte, kdy jsou buchty hotové (podle barvy).

Po upečení můžeme domácí české buchty podle Radky pocukrovat. Dobrou chuť.

Jak na kynuté těsto? Tipy a triky, které se vám mohou hodit


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí česke buchty od Radky

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena