Veganská kávová buchta

Recept na buchtu s chutí kávy, datlí a čokolády. Není moc sladká, pokud máte rádi buchty hodně sladké, přidejte trochu cukru.


0.00x
60 min

Ingredience

1 hrnekcukr
0.5 hrnkuolej
1 hrnekvoda
1 balíčekprášek do pečiva
30 gčokoláda na vaření
50 gdatle
2 hrnkypolohrubá mouka
1 lžícemletá káva
6 lžičekpohankové sušené mléko

podle potřeby

strouhanka na vysypání
olej na vymazání

Postup přípravy

Předehřejeme si troubu na 165 °C.

Středně velký plech vymažeme olejem a vysypeme strouhankou, můžeme použít i hrubou mouku.

Datle nakrájíme na menší kousky a čokoládu také. Kávu zalijeme trochou vařící vody a necháme odstát. Do mísy prosejeme mouku zároveň s práškem do pečiva, přidáme cukr, připravené kousky datlí a čokolády, sušené pohankové mléko, přilijeme vodu, spařenou kávu a olej. Těsto na kávovou buchtu pořádně promícháme.

Těsto nalijeme na připravený plech a pečeme přibližně 40 minut.

Veganskou kávovou buchtu nakrájíme na kostky, podle chuti pocukrujeme a podáváme.
user-icon

autor Kkuli


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Veganská kávová buchta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Žádná