Kuřecí prsní řízky očistíme a podélně rozřízneme na tenčí plátky, poté ještě rozklepeme paličkou na maso. Z jedné strany je potřeme pálivou dijonskou hořčicí.
Asi 5 - 7 lžic husté zakysané smetany promícháme s oloupaným a prolisovaným česnekem a kořením na steak. Do nádoby s větší plochou dáme ochucenou smetanou, položíme plátky kuřecího nenamazanou stranou a zatlačíme je tak, aby byly ve smetaně skoro ponořené. Marinujeme alespoň 2 hodiny. Pokapeme olivovým olejem. Kdo má rád pálivé, přidá ještě trochu chilli.
Pánev s nepřilnavým povrchem rozpálíme, potřeme olejem a kuřecí plátky na smetaně zprudka osmahneme. Pozor, snadno se připalují, proto musíme neustále hlídat, obracet. Jsou rychle hotové.
Kuřecí plátky na smetaně podáváme s přílohou podle vlastního výběru nebo jen s čerstvou zeleninou či salátem. Na talíři dozdobíme kořením a kopečkem zakysané smetany.