Houbový tatarák 2

Vhodné jídlo pro vášnivé fajnšmekry hub, ale i pro ty, kterým houby nic neříkají.


4.413x
45 min
1×

Ingredience

2 ksjarní cibule
600 gčerstvé houby
2 lžícesekané bylinky
100 gtučný bílý jogurt

těsto

sůl
2 ksvejce
50 gmáslo
250 mlmléko
2 lžíceolivový olej
mletý pepř
150 ghladká mouka

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř
římský kmín

příloha

1 kscitron
50 mlextra panenský olivový olej
200 gsměs listových salátů

podle potřeby

máslo na smažení

na ozdobu

50 gparmezán

Postup přípravy

Očištěné, omyté houby a oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, opečeme na másle dozlatova, ochutíme solí, pepřem a římským kmínem. Krátce podusíme a necháme vychladit. Před podáváním smícháme vychlazený houbový tatarák se zakysaným krémem. Mouku, vejce, mléko, olivový olej, sůl, pepř a jemně sekané bylinky dobře společně promícháme, až nám vznikne jednolité těstíčko, z něhož pečeme na olivovém oleji v pánvi palačinky. Směs salátu dobře omyjeme a natrháme na kousky. Z olivového oleje, soli, pepře a citronové šťávy připravíme dresink a lehce promícháme se salátem. Salát, palačinky, houbový tatarák upravíme na talíř a posypeme hoblinkami parmezánu.
user-icon

autor pavel16


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houbový tatarák 2

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena