Jednoduchý recept na jemné palačinky, které potíráme směsí másla ochuceného cukrem, koňakem a pomerančovou kůrou.
Hodnocení
3.0
/ 5 (613x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
4 lžičky
cukr
1 špetka
sůl
2 ks
žloutek
16 lžic
mléko
16 lžic
hladká mouka
1-2 špetky
citronová kůra
na potření
cukr
50 g
máslo
3 lžíce
koňak
pomerančová kůra
Postup přípravy
Žloutky rozšleháme, osolíme a přidáme cukr. Za stálého míchání přidáme střídavě mléko a mouku, nakonec vmícháme nastrouhanou citronovou kůru. Těsto necháme chvíli odpočinout.
Připravíme si omáčku. Do kastrolku nastrouháme trochu pomerančové kůry, přidáme cukr, rozpustíme v koňaku a po trošce přimícháváme do změklého másla.
Z těsta na rozpálené pánvi smažíme slabé palačinky, které potíráme ochuceným máslem. Zuzančiny palačinky zavineme a ihned podáváme.