Palačinky

Recept na jednoduché palačinky, které si můžete dát s marmeládou, tvarohem nebo masem.


4.53828x
20 min
540×

Postup přípravy

1. Hladkou mouku rozmixujeme se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá). 2. Na pánev s rozpáleným olejem vlijeme přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažíme z obou dvou stran dozlatova. 3. Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná. Vhodné jsou marmelády, tvaroh, pudink nebo masová či zeleninová náplň. Poznámka autora receptu: Jednu porci počítám na 2 palačinky. Recepty vystačí přibližně na 8-10 palačinek v závislosti na velikosti pánve a tloušťce palačinek.


Palačinky nasladko i naslano: 8 receptů, které z vás udělají šéfkuchaře


Říká se a stává se, že se první palačinka nepovede. Je to takové nepsané pravidlo. Ale když už přijdete na ten fígl, jak palačinkové těsto připravit tak, aby mělo správnou hustotu, zároveň jej zvládnete rozprostřít po pánvi, aby byla palačinka dokonale tenká a měla křupavé okraje, je to opravdový um. Pojďme se to naučit.


Palačinky


 


Uvařte si poctivý šípkový džem krok za krokem


Vyzkoušejte jednoduchý recept na šípkový džem krok za krokem.


Uvařte


 


Tipy na domácí mošty, džemy a ovocné protlaky


Stále v našich domácnostech zůstavají velmi oblíbené mošty a protlaky z nejrůznějšího ovoce. Proto v tomto článku najdete několik rad, jak správně zpracovat ovoce do těchto dobrot.


Tipy


Další skvělý recept v našem videu




Zobrazit přes 110 dalších receptů pro palačinky!


 


 

user-icon

autor Angrešt


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Palačinky

Zpět na recept