Stroganov

Stroganov můžeme připravit ze svíčkové nebo roštěnce. Šampaňské lze nahradit bílým vínem. Tento recept vařím vždy od oka a proto si poměr surovin upravte dle chuti.


4.08x
60 min

Ingredience

1 kscibule
1 ksrajče
1 lžícekečup
1 kelímeksmetana na šlehání
250 mlvývar masový
1 lžícesojová omáčka
2 kskyselá okurka
1 lžícecitronová šťáva
1 konzervasterilované žampiony
600 ghovězí svíčková
200 mlšampaňské
1 lžičkahořčíce

podle potřeby

olej
sůl
máslo
pepř
hladká mouka

Postup přípravy

Maso nakrájíme na nudličky. Na rozehřátém oleji maso zprudka opečeme. Osolíme, opepříme. Přidáme šampaňské nebo bílé víno, jakmile se vyvaří, zakápneme sojovou omáčkou.

Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka. Na druhé pánvi rozpustíme máslo a cibuli na něm osmahneme. Zaprášíme hladkou moukou a uděláme zásmažku. Zalijeme silným vývarem, přidáme hořčici, citronovou šťávu a kečup. Chvíli povaříme. Poté vlijeme smetanu ke šlehání, nakrájené žampiony a rajče a jako poslední na tenké nudličky nakrájenou kyselou okurku. Podle potřeby osolíme, opepříme. Do připravené omáčky vložíme maso.

Stroganov podáváme s rýží nebo opečenými brambory.
user-icon

autor Hanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Stroganov

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ruská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena