Stroganov

Stroganov můžeme připravit ze svíčkové nebo roštěnce. Šampaňské lze nahradit bílým vínem. Tento recept vařím vždy od oka a proto si poměr surovin upravte dle chuti.


4.08x
60 min

Postup přípravy

Maso nakrájíme na nudličky. Na rozehřátém oleji maso zprudka opečeme. Osolíme, opepříme. Přidáme šampaňské nebo bílé víno, jakmile se vyvaří, zakápneme sojovou omáčkou.

Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka. Na druhé pánvi rozpustíme máslo a cibuli na něm osmahneme. Zaprášíme hladkou moukou a uděláme zásmažku. Zalijeme silným vývarem, přidáme hořčici, citronovou šťávu a kečup. Chvíli povaříme. Poté vlijeme smetanu ke šlehání, nakrájené žampiony a rajče a jako poslední na tenké nudličky nakrájenou kyselou okurku. Podle potřeby osolíme, opepříme. Do připravené omáčky vložíme maso.

Stroganov podáváme s rýží nebo opečenými brambory.
user-icon

autor Hanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Stroganov

Zpět na recept