
Soutěžící z Jihomoravského kraje se rozhodli pochlubit nejen svou pohostinností, ale i kulinářským uměním a profesionalitou. Ovšem týden plný moderních technik, veganských přesvědčení a kontroverzních ingrediencí brzy ukázal, že drama a taktizování jsou na denním pořádku.
Hosté zažili gastronomické výzvy, od kachny s kopřivami natrhanými před domem až po kočku volně se procházející po kuchyňské lince.
Přežili všichni jihomoravský gastronomický maraton?
Týden odstartovala Frída s ryze veganským menu, čímž už na začátku nastavila nekonvenční tón.
Frída se během večera předvedla nejen jako kuchařka, ale i umělkyně, zahrála na cimbál a složila dokonce písničku o párku. Během debaty vysvětlila své silné přesvědčení o veganství.
-> Želva v lednici a tma v kuchyni: Nejdramatičtější Prostřeno! končí absolutním šokem
Úterní hostitelka Jana servírovala tradiční českou kuchyni s netradičními prvky.
Hlavní chod kachna na kopřivách pečená s cibulí, česnekem a pivem – způsobil hostům šok. Jana totiž hostům prozradila, že kopřivy použité do jídla natrhala hned před svým domem. Po tomto zjištění hosty přešla chuť.
Jana se také podělila o své životní zájmy, včetně tantry. Zajímavá byla i debata o tom, odkud se berou děti, a historka, jak se seznámila s přítelem.
-> Japonská polévka ramen: Jak si ji připravit v domácích podmínkách?
Ve středu se ujal vaření Kristián, který se snažil hosty oslnit moderními kuchařskými postupy.
Roman však byl znechucen, jelikož se Kristiánova kočka procházela po kuchyňské lince. Další kritika přišla od Martiny, která označila vodu z kohoutku za mizérii.
Čtvrteční hostitelka Martina přivedla hosty do zmatku.
Hned na začátku hosté nevěděli, jak správně vyslovit název předkrmu – bruschetta al pomodoro. V bruschettě, která by měla být veganská, se ovšem objevilo domácí vajíčko - což bylo překvapení pro Frídu.
-> Pomalu tažený vývar: Připravte si nejlepší domácí životabudič
Poslední večer v týdnu hostil Roman, který se chlubil tím, že má doma mnoho nevšedních přístrojů. Osud ovšem zasáhl – jeden z přístrojů ho zklamal. Roman také přiznal, že by nemohl být veganem, a prozradil, bez čeho by nemohl žít.
Recepty, které by vám neměly ujít:
Hrášková krémová polévka s brynzou
Linguine s restovanou zeleninou a zrajícím sýrem
Krémová květáková polévka se smetanou
Recepty, které by vám neměly ujít:
Hrášková krémová polévka s brynzou
Linguine s restovanou zeleninou a zrajícím sýrem
Krémová květáková polévka se smetanou
Recepty, které by vám neměly ujít:
Hrášková krémová polévka s brynzou
Linguine s restovanou zeleninou a zrajícím sýrem
Autor:redakce
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena