Recept na vynikající hustou polévku z pečené červené řepy s rostlinnou smetanou. Pochutnat si na ní mohou i vegani, protože neobsahuje žádné živočišné přísady.
3 ks | červená řepa vcelku |
1.5 l | zeleninový vývar |
100 ml | rostlinná smetana |
3 lžíce | olej |
2 lžičky | pepř a sůl |
1 snítka | tymián |
3 stroužky | česnek |
3 ks | brambory oloupané a nakrájené |
Nejdříve si upečeme červenou řepu. Řepu očistíme, dáme na alobal, zakápneme olejem, osolíme, přidáme česnek a tymián a zabalíme do alobalu. Pečeme při teplotě 180°C zhruba 3 hodiny do změknutí. Poté řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Tento krok můžeme přeskočit, pokud si koupíme již takto připravenou řepu.
Na pánvi na oleji zpěníme cibulku a prolisovaný česnek. Následně přidáme připravenou řepu a chvilku restujeme. Směs zalijeme zeleninovym vývarem a přidáme očištěné a nakrájené brambory. Polévku vaříme zhruba 15 - 20 minut do změknutí brambor. Do polévky na závěr přidáme rostlinnou smetanu, osolíme, opepříme a rozmixujeme tyčovým mixérem na jemné pyré.
Poté můžeme polévku z pečené červené řepy ihned podávat
Videorecept: Salát z červené řepy podle Anny
Pokud jste milovníci červené řepy, tak je tento salát přesně pro vás!
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena