Polévka z pečené červené řepy s rostlinnou smetanou

Recept na vynikající hustou polévku z pečené červené řepy s rostlinnou smetanou. Pochutnat si na ní mohou i vegani, protože neobsahuje žádné živočišné přísady.


0.00x
45 min

Postup přípravy

Nejdříve si upečeme červenou řepu. Řepu očistíme, dáme na alobal, zakápneme olejem, osolíme, přidáme česnek a tymián a zabalíme do alobalu. Pečeme při teplotě 180°C zhruba 3 hodiny do změknutí. Poté řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Tento krok můžeme přeskočit, pokud si koupíme již takto připravenou řepu.


 


Na pánvi na oleji zpěníme cibulku a prolisovaný česnek. Následně přidáme připravenou řepu a chvilku restujeme. Směs zalijeme zeleninovym vývarem a přidáme očištěné a nakrájené brambory. Polévku vaříme zhruba 15 - 20 minut do změknutí brambor. Do polévky na závěr přidáme rostlinnou smetanu, osolíme, opepříme a rozmixujeme tyčovým mixérem na jemné pyré.


 


Poté můžeme polévku z pečené červené řepy ihned podávat


 


Videorecept: Salát z červené řepy podle Anny


Pokud jste milovníci červené řepy, tak je tento salát přesně pro vás!


Videorecept:


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Polévka z pečené červené řepy s rostlinnou smetanou

Zpět na recept