Recept na vynikající hustou polévku z pečené červené řepy s rostlinnou smetanou. Pochutnat si na ní mohou i vegani, protože neobsahuje žádné živočišné přísady.
3 ks | červená řepa vcelku |
1.5 l | zeleninový vývar |
100 ml | rostlinná smetana |
3 lžíce | olej |
2 lžičky | sůl a pepř |
1 snítka | tymián |
3 stroužky | česnek |
3 ks | brambory oloupané a nakrájené |
Nejdříve si upečeme červenou řepu. Řepu očistíme, dáme na alobal, zakápneme olejem, osolíme, přidáme česnek a tymián a zabalíme do alobalu. Pečeme při teplotě 180°C zhruba 3 hodiny do změknutí. Poté řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Tento krok můžeme přeskočit, pokud si koupíme již takto připravenou řepu.
Na pánvi na oleji zpěníme cibulku a prolisovaný česnek. Následně přidáme připravenou řepu a chvilku restujeme. Směs zalijeme zeleninovym vývarem a přidáme očištěné a nakrájené brambory. Polévku vaříme zhruba 15 - 20 minut do změknutí brambor. Do polévky na závěr přidáme rostlinnou smetanu, osolíme, opepříme a rozmixujeme tyčovým mixérem na jemné pyré.
Poté můžeme polévku z pečené červené řepy ihned podávat
Videorecept: Salát z červené řepy podle Anny
Pokud jste milovníci červené řepy, tak je tento salát přesně pro vás!
autor Jitka Langeová
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.