1 ks | cibule | |
2 lžíce | olej | |
2 stroužky | česnek | |
2 ks | červená řepa | |
2 ks | mrkev | |
4 ks | brambory | |
300 g | bílé zelí | |
1.5 l | zeleninový vývar | |
100 ml | rostlinná smetana | |
1 konzerva | rajčatová passata | |
2 snítky | bobkový list | |
podle chuti | ||
---|---|---|
1 lžička | pepř a sůl |
1. Cibuli a česnek očistíme, nakrájíme nadrobno a přendáme do hrnce na rozpálený olej. Necháme zesklovatět a poté přidáme očištěné a na kostičky nakrájené brambory a mrkev. Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na menší kousky a přidáme k zelenině do základu a spolu promícháme. Následně přidáme na proužky nakrájené bílé zelí a zalijeme zeleninovým vývarem.
2. Přidáme rajčatovou passatu, bobkový list a vaříme zhruba 30 minut do změknutí řepy. Na závěr polévku dochutíme solí a pepřem, zjemníme rostlinnou smetanou a ještě zhruba 5 minut povaříme.
3. Takto připravenou řepovou polévku můžeme podávat.
Slaný řepový koláč s uzeným tofu krok za krokem
Červená řepa je elixírem zdraví. V tomto koláči je ještě doplněna o výborné uzené tofu, vlašské ořechy a rukolu. Koláč je nejen zdravý, ale je i krásný na pohled.
Videorecept: Salát z červené řepy podle Anny
Pokud jste milovníci červené řepy, tak je tento salát přesně pro vás!
Autor:Jitka langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena