Vynikající polévka s červenou řepou a jinou zeleninou.
1 ks | cibule |
2 lžíce | olej |
2 stroužky | česnek |
2 ks | červená řepa |
2 ks | mrkev |
4 ks | brambory |
300 g | bílé zelí |
1.5 l | zeleninový vývar |
100 ml | rostlinná smetana |
1 konzerva | rajčatová passata |
2 snítky | bobkový list |
podle chuti | |
---|---|
1 lžička | pepř a sůl |
Cibuli a česnek očistíme, nakrájíme nadrobno a přendáme do hrnce na rozpálený olej. Necháme zesklovatět a poté přidáme očištěné a na kostičky nakrájené brambory a mrkev. Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na menší kousky a přidáme k zelenině do základu a spolu promícháme. Následně přidáme na proužky nakrájené bílé zelí a zalijeme zeleninovým vývarem.
Přidáme rajčatovou passatu, bobkový list a vaříme zhruba 30 minut do změknutí řepy. Na závěr polévku dochutíme solí a pepřem, zjemníme rostlinnou smetanou a ještě zhruba 5 minut povaříme. Poté můžeme řepovou polévku podávat.
Slaný řepový koláč s uzeným tofu krok za krokem
Červená řepa je elixírem zdraví. V tomto koláči je ještě doplněna o výborné uzené tofu, vlašské ořechy a rukolu. Koláč je nejen zdravý, ale je i krásný na pohled.
Videorecept: Salát z červené řepy podle Anny
Pokud jste milovníci červené řepy, tak je tento salát přesně pro vás!
autor Jitka langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena