Řepová polévka se zelím a rostlinnou smetanou

Vynikající polévka s červenou řepou a jinou zeleninou.


0.00x
60 min

Postup přípravy

Cibuli a česnek očistíme, nakrájíme nadrobno a přendáme do hrnce na rozpálený olej. Necháme zesklovatět a poté přidáme očištěné a na kostičky nakrájené brambory a mrkev. Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na menší kousky a přidáme k zelenině do základu a spolu promícháme. Následně přidáme na proužky nakrájené bílé zelí a zalijeme zeleninovým vývarem.


Přidáme rajčatovou passatu, bobkový list a vaříme zhruba 30 minut do změknutí řepy. Na závěr polévku dochutíme solí a pepřem, zjemníme rostlinnou smetanou a ještě zhruba 5 minut povaříme. Poté můžeme řepovou polévku podávat. 


Slaný řepový koláč s uzeným tofu krok za krokem


Červená řepa je elixírem zdraví. V tomto koláči je ještě doplněna o výborné uzené tofu, vlašské ořechy a rukolu. Koláč je nejen zdravý, ale je i krásný na pohled.


Slaný


Videorecept: Salát z červené řepy podle Anny


Pokud jste milovníci červené řepy, tak je tento salát přesně pro vás!


Videorecept:


 


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Řepová polévka se zelím a rostlinnou smetanou

Zpět na recept