Recept na slaný řepový koláč s uzeným tofu krok za krokem
1) Co budeme potřebovat.
Na těsto si připravíme 250 g hladké špaldové mouky, 100 ml oleje, 4 lžíce vody a špetku soli. Na náplň budeme potřebovat velkou řepu, 2 cibule, 240 g uzeného tofu, lahůdkové droždí, 100 ml rostlinné smetany, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, hrst vlašských ořechů a rukolu na ozdobu.
2) Nejdříve si připravíme těsto. Do mísy nasypeme špaldovou mouku, olej, vodu a špetku soli. Promícháme vařečkou a potom rukama zpracujeme tužší těsto. Hotové těsto dáme odležet do lednice.

3) Nyní si připravíme náplň. Červenou řepu si oloupeme a nastrouháme na struhadle nahrubo. Cibuli nakrájíme na kostičky, orestujeme, přidáme nastrouhanou řepu a prolisovaný česnek. Podlijeme trochou vody a dusíme do změknutí.

4) Mezitím si připravíme tofu krém. Malou část tofu si dáme bokem na zdobení koláče. Zbytek tofu dáme do misky a tyčovým mixérem rozmixujeme, přidáme rostlinnou smetanu, lahůdkové droždí a ještě promícháme.

5) Tuto směs nalijeme do připravené červené řepy, osolíme, opepříme a důkladně promícháme.

6) Těsto si vyválíme a přeneseme do vymazané a moukou vysypané formy. Na těsto nalijeme připravenou směs, rozdrobíme uzené tofu a posypeme vlašskými ořechy. Dáme do předehřáté trouby a pečeme na 190 °C přibližně 40 minut.

Hotový koláč poznáme podle zlatavých okrajů těsta.
7) Hotový řepový koláč s uzeným tofu zdobíme rukolou, nakrájíme a podáváme.

6 báječných recepůt na slané koláče