Závin z pivního těsta

Recept na závin z pivního těsta. Plníme mákem, tvarohem a švestkami.


4.647x
90 min
2×

Postup přípravy

Z prosáté mouky, piva a tuku vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 30 minut odpočinout.

Švestky omyjeme a vypeckujeme. Mletý mák promícháme s moučkovým cukrem. Připravíme si náplň z tvarohu. Rozinky spaříme a necháme okapat. Tvaroh prošleháme se žloutky a oběma cukry dohladka. Nakonec vmícháme rozinky.

Z těsta vyválíme dva obdélníkové pláty. Každý posypeme mákem smíchaným s cukrem a slabě pokapeme rozpuštěným máslem. Pomocí lžičky mák poklademe tvarohovou náplní a střed naplníme švestkami.

Těsto zavineme, potřeme rozpuštěným máslem a upečeme v předehřáté troubě dorůžova. Ještě teplý závin posypeme moučkovým cukrem.

Vychladlý plněný pivní závin nakrájíme na porce a podáváme ke kávě nebo čaji.

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Závin z pivního těsta

Zpět na recept