Bruschetta

Tradiční italský předkrm, který zasytí a rozproudí chuťové buňky.


4.113x
20 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
sůl
2 ksrajče
2 lžíceolivový olej
čerstvá bazalka
1 lžícebalzamikový ocet
1 ksčervená cibule
2 ksciabatta
2 ksbagetka

Postup přípravy

Rajčata opláchneme studenou vodou. Slupku lehce nařízneme do kříže a oloupeme. Oloupaná rajčata nasekáme na drobné kostičky. Červenou cibuli nasekáme na drobné kousky, promícháme s rajčaty, přidáme olivový olej, balzamikový ocet a nasekanou bazalku. Směs lehce osolíme.

Ciabattu nebo bagetu nakrájíme na plátky a rozpečeme na toustovači nebo na grilu. Potřeme stroužkem česneku, jako topinku. Na vychladlé pečivo naneseme lžičkou silnou vrstvu rajčatové směsi a hotové bruschetty podáváme.

Foto: Shutterstock.com


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bruschetta

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena