Hrášková krémová polévka s brynzou

Recept na jemnou polévku z hrášku a plnotučné brynzy.


5.01x
20 min

Ingredience

2-3 stroužkyčesnek
2-3 lžícemáslo
2 ksbrambory
1 kscibule
125 gbrynza
2 lístkybobkový list
1 lzeleninový vývar
300 gmražený hrášek
3 lžícesušené lahůdkové droždí

podle chuti

sůl
mletý barevný pepř

Postup přípravy

Velkou cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Středně velké brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Větší stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na kousky. 

V hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme cibuli a orestujeme. Poté přidáme brambory, opět orestujeme a přidáme rozvonět česnek. Vše osolíme, zalijeme vodou (lépe však zeleninovým vývarem), přidáme bobkový list a přivedeme k varu. Vaříme asi 10 minut a až v tuto chvíli vsypeme mražený hrášek, který nepotřebuje žádné dlouhé vaření. Povaříme 3 - 4 minuty a odstavíme.

Z hráškové polévky vyjmeme bobkové listy a vše ostatní rozmixujeme do hladké konzistence. Do trochu vychladlé polévky zašleháme i plnotučnou brynzu a podle potřeby dochutíme - solí, pepřem a sušeným lahůdkovým droždím, které kupuji ve zdravé výživě. Dodá polévce skvělou chuť. 

Hráškovou krémovou polévku podáváme s krutonky či opečenými toasty.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrášková krémová polévka s brynzou

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena