Chuť a vůni hub si nespletete: Houbařská sezóna právě vrcholí!
Chuť a vůni hub si nespletete: Houbařská sezóna právě vrcholí!

Hon na hřiby a jiné jedlé druhy hub je právě v těchto zářijových dnech na svém vrcholu. Pro mnohé z nás nejsou houby jen jídlem, ale doslova vášní! Pojďme se na houby podívat zblízka - prověřit si své znalosti, vyzkoušet spoustu receptů na polévky, smaženice i omáčky, naučit se houby sušit, zamrazit i nakládat, ale také uchovat v nich důležité vitamíny. Mimochodem, věděli jste, že až 6 milionů Čechů minimálně jednou ročně vyrazí do lesa na houby? Náš houbařský speciál si proto nesmíte nechat ujít!

15.09.2021

ČÍST VÍCE
Recept na křupavé domácí bramboráky krok za krokem
Recept na křupavé domácí bramboráky krok za krokem

Kdo by neměl rád bramboráky - bramborové placky, které se připravují smažením tenké vrstvy těsta z nastrouhaných syrových brambor, mouky, vajec, soli a koření. Bramboráky podle tohoto receptu vám budou při smažení mizet pod rukama!

11.09.2021

ČÍST VÍCE
Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši
Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši

Jsou pokrmy, které si bez knedlíku neumíme představit. Ale jak udělat opravdu dobrý houskový knedlík? Nebo máte raději vídeňský, karlovarský či bramborový? Na vydařené domácí knedlíky potřebujete ten správný recept, vybrali jsme pro vás ty s nejlepším hodnocením.

11.09.2021

ČÍST VÍCE
KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu
KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

Při toulkách přírodou už v těchto dnech můžeme narazit na první houby a celý rok jich nejen v lese bude přibývat. Je houba jedlá, nejedlá nebo jedovatá? Připravili jsme pro vás houbařský test, díky kterému zjistíte, jak na tom jste.

11.09.2021

ČÍST VÍCE
Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat
Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

Češi jsou národem houbařů. Říká se, že všechny houby jsou jedlé, některé však pouze jednou. Ale zanechme černého humoru a ponořme se do článku, který nám přiblíží houby z té zdravotní a kuchařské stránky.

08.09.2021

ČÍST VÍCE
Sklízíme a zavařujeme švestky: Na povidla i na koláč
Sklízíme a zavařujeme švestky: Na povidla i na koláč

Začátkem školního roku se zahrady zbarvují do modra. Je čas dozrávání švestek, trnek, duranců, jak se jim jinak krajově říká. Sazenice švestky k nám přišly z Francie za vlády Karla IV. a na jeho počest se jim na Moravě říká kadlátky.

08.09.2021

ČÍST VÍCE
Bylinky našich babiček aneb jak přírodní cestou utužit své zdraví
Bylinky našich babiček aneb jak přírodní cestou utužit své zdraví

Už od dávných časů sbíraly naše babičky a také prababičky bylinky. Dnes jen málo lidí se sbíráním bylinek výrazněji zabývá. A je to velká škoda!

05.09.2021

ČÍST VÍCE
KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!
KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

Vínečka obě, se světlem v sobě, budem vás pít, co budem žít. Pokud jste milovníci vína, vyzkoušejte si náš test a zjistěte, jak na tom jste.

03.09.2021

ČÍST VÍCE
Pronikavá chuť čerstvého zázvoru vylepší řadu pokrmů
Pronikavá chuť čerstvého zázvoru vylepší řadu pokrmů

Chuť zázvoru je někomu nepříjemná, někdo ji v pokrmech vyhledává. I kandovaný a obalený v cukru si stále zachovává svou štiplavost. Co teprve čerstvý, strouhaný a vymačkaný na šťávu.

01.09.2021

ČÍST VÍCE
Svačiny do školy: Jde to i zdravě, chutně a s fantazií
Svačiny do školy: Jde to i zdravě, chutně a s fantazií

První školní týden je před námi a možná hledáte inspiraci na školní svačinky. Pojďme se podívat, co by školákům mohlo zachutnat.

30.08.2021

ČÍST VÍCE
Bylinky při chřipce a viróze: Které opravdu pomohou?
Bylinky při chřipce a viróze: Které opravdu pomohou?

Nenápadné nachlazení může přejít až do stádia chřipky, ohrožené jsou zejména osoby stresované a unavené. Preventivně bychom měli mít po ruce pár bylinek a med.

23.08.2021

ČÍST VÍCE
Zpracováváme dýně: Na polévku, přílohu i dýňový kompot
Zpracováváme dýně: Na polévku, přílohu i dýňový kompot

Dýně jsou nejen podzimní barevnou dekorací, tradiční ozdobou při svátečním Halloweenu, ale využít se dají také v kuchyni. A jak!

21.08.2021

ČÍST VÍCE
Na zahrádkách dozrávají švestky: Užijte si jejich všestrannost
Na zahrádkách dozrávají švestky: Užijte si jejich všestrannost

Švestky jsou výborné nejen čerstvé, ale i sušené a zavařené. V domácnosti je máme vždy po ruce. Podle expertů mohou být švestky užitečné i při ochraně organismu.

16.08.2021

ČÍST VÍCE
Švestky v hlavní roli - vyzkoušejte ty nejlepší recepty!
Švestky v hlavní roli - vyzkoušejte ty nejlepší recepty!

Sezóna švestek je v plném proudu a možná už nevíte, co s nimi. Přitom existuje tolik známých i méně známých variant, jak je zpracovat a pochutnat si na nich. Vytvořili jsme pro vás výběr skvělých receptů ze švestek, které stojí za to vyzkoušet.

14.08.2021

ČÍST VÍCE
Recept na domácí švestková povidla krok za krokem
Recept na domácí švestková povidla krok za krokem

Uvařit si povidla zabere trochu práce, ale vůně, chuť a radost z domácího produktu nám čas strávený v kuchyni vynahradí. FOTORECEPT na domácí švestková povidla.

13.08.2021

ČÍST VÍCE
Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno
Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

Sezóna švestek je v plném proudu. Že ze švestek nemusíme péci jen obligátní koláč, se dozvíte v našem článku.

04.08.2021

ČÍST VÍCE
Maso k uzení: Pochutnejte si na krkovici i slanině
Maso k uzení: Pochutnejte si na krkovici i slanině

Uzení je způsob tepelného zpracování masa a masných výrobků. Maso připravujeme teplem a kouřem z tvrdého dřeva nebo pilin.

04.08.2021

ČÍST VÍCE
Palačinky na všechny způsoby: Které milujete vy?
Palačinky na všechny způsoby: Které milujete vy?

Tenké palačinkové těsto můžeme naplnit a srolovat, seskládat do trojúhelníku, ale i do podoby psaníčka. Palačinky vždy chutnají báječně - se slanou i sladkou náplní.

01.08.2021

ČÍST VÍCE
Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo
Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo

I když dojde tolik potřebné droždí, nemusíte se vzdávat pečení, co vás zachrání, je kvásek - poctivý, řádně krmený a připravený bez zbytečných chyb. Jak na to?

29.07.2021

ČÍST VÍCE
Vydejte se na sběr borůvek: Na koláč, knedlíky i marmeládu
Vydejte se na sběr borůvek: Na koláč, knedlíky i marmeládu

Borůvkový koláč, kynuté borůvkové knedlíky. Kdo z nás by si teď nepochutnal? Borůvky určitě patří k nejoblíbenějším plodům letní přírody.

25.07.2021

ČÍST VÍCE