Nutričně hodnotná, přitom dietetická zelenina, která díky obsahu tiaminu a kyseliny listové vhodně nastartuje tělo k činnosti. Ideální pokrm, pokud trpíte poruchami soustředění a nevíte si rady s únavou.
07.02.2023
ČÍST VÍCECeny potravin raketově rostou a možná si také často říkáte, kde by se ještě dalo ušetřit. Základem je jídlo nevyhazovat a veškeré "zbytky" umět šikovně zužitkovat. Vařená vejce, zbytky pečeného kuřete či bramborové kaše, ale i navíc uvařených špaget či rýže, to vše může posloužit k přípravě výborných pokrmů. Pojďme na to!
05.02.2023
ČÍST VÍCEŘíká se a stává se, že se první palačinka nepovede. Je to takové nepsané pravidlo. Ale když už přijdete na ten fígl, jak palačinkové těsto připravit tak, aby mělo správnou hustotu, zároveň jej zvládnete rozprostřít po pánvi, aby byla palačinka dokonale tenká a měla křupavé okraje, je to opravdový um. Pojďme se to naučit.
04.02.2023
ČÍST VÍCEZbylo vám pečené kuřecí maso z předešlého oběda? Nevíte, co s pár kousky uzeného nebo trhaného vepřového masa? Zkuste užít suroviny do dalších pokrmů, ušetříte a dobře si pochutnáte.
18.01.2023
ČÍST VÍCENenápadné nachlazení může přejít až do stádia chřipky, ohrožené jsou zejména osoby stresované a unavené. Preventivně bychom měli mít po ruce pár bylinek a med.
12.01.2023
ČÍST VÍCEObdobí plné změn počasí jen nabádá organismus k podlehnutí. Mírné nachlazení přechází v chřipku, bojujeme s kašlem, se záněty a léky jsou na denním menu. Předtím ale vyzkoušejte účinky sirupů z domácích zásob.
08.01.2023
ČÍST VÍCECo vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.
08.01.2023
ČÍST VÍCEKdo by odolal vůni čerstvě upečeného chleba s křupavou kůrčičkou. Ochutnali jste již doma upečený? Pokud ano, jistě nám dáte za pravdu, že se mu kupovaný nevyrovná. Pojďte to zkusit, dáme vám cenné rady, díky kterým se chléb určitě podaří.
06.01.2023
ČÍST VÍCEDnes si podle podrobného FOTOPOSTUPU připravíme skořicové palačinky plněné medovým tvarohem. Palačinky jsou jednoduché na přípravu a na stole s nimi uděláte velkou parádu!
02.01.2023
ČÍST VÍCEJe po vánočních svátcích, je tady konec starého roku a rok nový. Rok 2023. Dali jste si i letos svá předsevzetí?
29.12.2022
ČÍST VÍCELámete si hlavu čím pohostit přátele a chlebíčků jste se již přejedli? Vyzkoušejte naši sýrovou roládu a úspěch je zaručen.
29.12.2022
ČÍST VÍCEMajonéza je velmi oblíbená pro své mnohostranné použití a své významné místo zaujímá hlavně v době nastávajících Vánoc a silvestrovských oslav. Jak na domácí majonézu, aby se opravdu podařila?
22.12.2022
ČÍST VÍCEŠéfkuchař Radek Šubrt vás naučí, jak šikovně a jednoduše zbavit kapra většiny kostí a připravit z něj filety. Je potřeba jen velký ostrý nůž a trocha práce. Videonávod krok za krokem.
17.12.2022
ČÍST VÍCEObdobí Vánoc je také čas pro setkávání se s rodinou a přáteli. Zkuste překvapit své blízké milou pozorností - malou perníkovou chaloupkou při podávání kávy či čaje.
29.11.2022
ČÍST VÍCEVýroba domácího másla se vyplatí. Naučíme vás ho krok za krokem. A co bude potřeba? Jen smetana ke šlehání.
27.11.2022
ČÍST VÍCEZnáte správný čas na pečení nejznámějších druhů cukroví? Víte, kdy začít s přípravou krémů? Nebo se chystáte letos péct svou první domácí vánočku? Podle našeho plánu si s letošním pečením hravě poradíte!
19.11.2022
ČÍST VÍCEKysané zelí je vitamínovou bombou a neodmyslitelnou součástí podzimního a zimního jídelníčku. Je zdravé, levné a dá se kombinovat na stovky způsobů. Dnes se zaměříme na tradiční recepty.
17.11.2022
ČÍST VÍCETyhle zatočené slané „mňamky“, obvykle podávané k pivu, většina z vás jistě dobře zná. Jde o klasické bílé pečivo z těsta, které se vyválí do tenkého proužku, ten se stočí do kruhu a oba jeho konce se překříží a slepí. Preclíky můžete vidět i ve tvaru srdíčka nebo osmičky, záleží, kde na ně zrovna narazíte. Preclík bývá krásně do hněda propečený, sypaný hrubou solí, kmínem, mákem nebo sezamem.
14.11.2022
ČÍST VÍCEJsou pokrmy, které si bez knedlíku neumíme představit. Ale jak udělat opravdu dobrý houskový knedlík? Nebo máte raději vídeňský, karlovarský či bramborový? Na vydařené domácí knedlíky potřebujete ten správný recept, vybrali jsme pro vás ty s nejlepším hodnocením.
11.11.2022
ČÍST VÍCEPřipravte si větrníky či věnečky, jedny z nejoblíbenějších cukrárenských zákusků, sami doma. Jejich základem je právě odpalované neboli spařované těsto.
09.11.2022
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena