Při toulkách přírodou už v těchto dnech můžeme narazit na houby a jejich množství bude jen přibývat. Je houba jedlá, nejedlá nebo jedovatá? Připravili jsme pro vás velký houbařský test, díky kterému zjistíte, jak na tom jste. Dokažte, že jsme národ houbařů a prověřte své znalosti.
Hon na hřiby a jiné jedlé druhy hub je právě teď velmi aktuální. Pro mnohé z nás nejsou houby jen jídlem, ale doslova vášní! Pojďme se na houby podívat zblízka - prověřit si své znalosti. Mimochodem, věděli jste, že až 6 milionů Čechů minimálně jednou ročně vyrazí do lesa na houby? A to už je pořádný důvod znát alespoň základní druhy hub, na které v našich lesích můžeme narazit.
(doba přípravy 35 min)
Houby na paprice
(doba přípravy 30 min )
Kuřecí křídla se žampiony
(doba přípravy 45 min )
Hříbkové ragú s pórkem a špagetami
(doba přípravy 35 min)
(doba přípravy 30 min)