Hříbkové ragú s pórkem a špagetami

Vyzkoušejte snadný recept z pravých hřibů s pórkem, smetanou a špagetami. Jemné houbové ragú podáváme jako hlavní bezmasý chod.


4.47x
35 min

Ingredience

4 lžícemáslo
1 kspórek
2 porcešpagety
250 mlsmetana ke šlehání
150 mlbílé suché víno
250 gčerstvé hříbky
1 hrstčerstvá pažitka

podle chuti

sůl
čerstvě mletý černý pepř

Postup přípravy

Hřiby očistíme a nakrájíme na kousky. Menší očištěný pórek nakrájíme na nudličky.

Na másle (2 lžíce) necháme zesklovatět nakrájený pórek, přidáme hřiby, sůl a pepř a vše restujeme asi 5 minut. Pak směs podlijeme vínem a vaříme, dokud se tekutina zcela neodpaří. Nakonec přilijeme smetanu a ragú zvolna prohřejeme, ale již nevaříme.

Špagety připravíme podle návodu na obalu, omastíme zbylým máslem, promícháme s nadrobno nasekanou pažitkou a rozdělíme na porce.

Každou porci špaget přelijeme hříbkovým ragú s pórkem a ihned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hříbkové ragú s pórkem a špagetami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena