K polévání pudinků, nákypů a různých moučníků jsou vhodné tekuté krémy a omáčky. Pár receptů na ty nejchutnější.
27.10.2007
ČÍST VÍCEChladné období roku s sebou přináší mnohem větší chuť na teplé nápoje, než je tomu v letních měsících. Vychutnejte si lahodnou a dobře připravenou kávu.
09.10.2007
ČÍST VÍCEJe libo vepřový nebo raději tradiční hovězí guláš? Je guláš z Maďarska, pochází od nás, nebo je to snad úplně jinak?
09.10.2007
ČÍST VÍCENákypy patří především do kategorie sladké kuchyně. Šlehané, třené i pěnové. Jsou vhodné k různým příležitostem a oblíbené u všech věkových kategorií.
02.10.2007
ČÍST VÍCEV létě nás osvěží, ale i v době chladného podzimu potěší. Zmrzlina a všechny varianty jejího podávání - v křupavé oplatce, ve skleněném poháru, samotná či s ovocem - potěší snad každého z nás.
30.09.2007
ČÍST VÍCEOspalé ráno, mlha za oknem a pomalu se zvedající slunce nad obzorem. Vůně kávy nebo čaje mnohé postaví na nohy, ale nemělo by chybět něco k zakousnutí - dobrá snídaně.
29.09.2007
ČÍST VÍCEJujuba je blízkým příbuzným krušiny, která roste v našich lesích, rodí nejedlé černé plody a má její kůra má léčivé vlastnosti. Jujuba je rostlinou mírného pásu.
28.09.2007
ČÍST VÍCENáš trh je v dnešní době přístupný různým druhům pečiva. A labužníci je pouze vítají. Pečivo, které zachutnalo při návštěvách cizích zemí, je tak dostupné i po návratu domů.
26.09.2007
ČÍST VÍCEExotické plody na sebe poutají pozornost nejen pestrými barvami, ale i nezvyklými tvary. Pěstují se v zemích tropického a subtropického pásma, ale dostanou se i na náš stůl.
22.09.2007
ČÍST VÍCEPod tímto názvem se skrývá mezidruhový hybrid rybízu černého a srstky obecné. Velice chutné, i když ještě ne zcela známé ovoce, které lze vypěstovat i v našich podmínkách.
18.09.2007
ČÍST VÍCETato teplomilná rostlina pochází z Indie nebo z Afriky, známá byla již ve 2. tisíciletí př.n.l. v Egyptě. Nepěstujeme ji sice mnoho, zato ve všech tropických a subtropických oblastech.
16.09.2007
ČÍST VÍCESvět je tvořen energií. Podle makrobiotiky se jedná o energie jin a jang, obsažené i ve stravě. Jsou-li tyto druhy energie vyrovnány, těší se z harmonie také naše zdraví.
16.09.2007
ČÍST VÍCEStále ještě nás svým krásným hřejivým sluníčkem může potěšit babí léto. I na podzim si tedy můžeme užívat příjemné chvíle s přáteli, třeba při posezení u grilu.
15.09.2007
ČÍST VÍCES ubývajícím množstvím slunečních paprsků přichází ponurá nálada a k depresi zbývá mnohdy jediný krůček. Zjistěte, jak se jí díky tomu správnému jídlu vyhnout.
10.09.2007
ČÍST VÍCEKonzumenti zdravé výživy znají tuhle luštěninu již delší dobu. Ale posledních pár let vignu objevují v sortimentu semen také zahrádkáři. Není divu, je to lahodná a velmi zdravá zelenina.
10.09.2007
ČÍST VÍCEUzení je další z mnoha způsobů úpravy masa. Povíme si tedy něco o technice uzení. Jaké maso lze udit, a které z druhů není pro uzení vůbec vhodné?
09.09.2007
ČÍST VÍCEDrůbeží maso - tedy maso kuřat, slepic, krůt - se pokládá za dietní. Svou výživovou hodnotou a stravitelností zaujímá přední místo mezi potravinami.
31.08.2007
ČÍST VÍCEV posledních letech se do Česka dostávají neustále nové trendy ve vaření a celkovém stravování.
31.08.2007
ČÍST VÍCEVypadá jako jablko, za syrova je však nepoživatelné. Přesto má tento podivný plod ve vaší kuchyni šanci - jeho aroma promění obyčejnou marmeládu v opravdovou pochoutku.
31.08.2007
ČÍST VÍCEStrašidelné syčení papinova hrnce opravdu stojí zato překousnout. Vaření v tlakovém hrnci totiž přináší řadu výhod. Je to především velmi úsporná metoda.
30.08.2007
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena