Celer v receptech: Jak si na něm pochutnat?
Celer v receptech: Jak si na něm pochutnat?

Bulvový celer je ideální surovinou pro všechny, kteří se snaží zhubnout. Obsahuje minimální množství kalorií, oproti tomu poměrně dost vitaminů a minerálů. Tvoří základ mnoha zeleninových polévek, ale dá se konzumovat i v mnoha dalších podobách - syrový v pomazánkách a salátech, smažený, pečený i plněný. Vybrali jsme pro vás 10 skvělých receptů a v těchto úpravách si ho doslova zamilujete!

22.09.2021

ČÍST VÍCE
Dušené zelí, jak ho neznáte: S jablky, mangem i ve škubáncích
Dušené zelí, jak ho neznáte: S jablky, mangem i ve škubáncích

Pokud máte rádi dušené zelí, máme pro vás pár receptů, které doplní vaši kuchařku. Klasické bílé a červené dušené zelí obohatíme o jablíčko nebo mango, zelí použijeme k přípravě zelných škubánků a šišek, nechybí ani bramborové knedlíky, ke kterým zelí prostě patří.

21.09.2021

ČÍST VÍCE
Tvarohové svačinky za třetinu: Vsaďte na domácí přípravu!
Tvarohové svačinky za třetinu: Vsaďte na domácí přípravu!

Proč zbytečně utrácet, když si oblíbené tvarohové svačinky můžeme připravit i doma. Času na vaření a pečení máme teď víc než dost. Naučíme vás nejen domácího pribináčka, veku nasladko, chlazené mléčné řezy, ale i oblíbenou treskovou pomazánku.

07.09.2021

ČÍST VÍCE
Život bez masa: Staňte se na pár dní vegetariánem
Život bez masa: Staňte se na pár dní vegetariánem

Vegetariáni se často potýkají s nepochopením a jednou z obvyklých otázek, která směrem k nim vychází z úst masožravců, je "A co jako jíš?" Pokrmy bez masa, to nejsou jen nudné saláty a zelenina bez chuti, ale i nápadité a do detailu propracované recepty ze zdravých a plnohodnotných surovin. Máme pro vás 12 tipů na hlavní jídlo ve vegetariánské verzi.

06.09.2021

ČÍST VÍCE
Svačiny do školy: Jde to i zdravě, chutně a s fantazií
Svačiny do školy: Jde to i zdravě, chutně a s fantazií

První školní týden je před námi a možná hledáte inspiraci na školní svačinky. Pojďme se podívat, co by školákům mohlo zachutnat.

30.08.2021

ČÍST VÍCE
Knedlíky Češi milují: Recepty, které si najdou místo ve vaší kuchařce
Knedlíky Češi milují: Recepty, které si najdou místo ve vaší kuchařce

Karlovarský, vídeňský, bramborový nebo klasický kynutý knedlík? Který na vašem talíři vítězí? Připravili jsme pro vás výběr nejoblíbenějších přílohových knedlíků, které k pečené huse nebo kachničce nemohou chybět.

27.08.2021

ČÍST VÍCE
Kukuřičná polenta:  Tradiční italské jídlo, které se dá zapékat, smažit i připravit na sladko
Kukuřičná polenta: Tradiční italské jídlo, které se dá zapékat, smažit i připravit na sladko

Zkoušíte rádi nové pokrmy? Nebojíte se experimentovat? Sáhněte v obchodě se zdravou výživou po kukuřičné mouce a připravte si doma polentu.

23.08.2021

ČÍST VÍCE
Zpracováváme dýně: Na polévku, přílohu i dýňový kompot
Zpracováváme dýně: Na polévku, přílohu i dýňový kompot

Dýně jsou nejen podzimní barevnou dekorací, tradiční ozdobou při svátečním Halloweenu, ale využít se dají také v kuchyni. A jak!

21.08.2021

ČÍST VÍCE
Na zahrádkách dozrávají švestky: Užijte si jejich všestrannost
Na zahrádkách dozrávají švestky: Užijte si jejich všestrannost

Švestky jsou výborné nejen čerstvé, ale i sušené a zavařené. V domácnosti je máme vždy po ruce. Podle expertů mohou být švestky užitečné i při ochraně organismu.

16.08.2021

ČÍST VÍCE
Odlehčete jídelníček: Zelenina jako hlavní surovina
Odlehčete jídelníček: Zelenina jako hlavní surovina

Nemusíte být nutně vegetariánem, abyste do jídelníčku častěji vpustili zeleninu - pro silnější imunitu i dobrý pocit, že děláte něco pro své zdraví. Navíc při přípravě těchto hlavních chodů ušetříte, protože spotřebujete zbytky surovin z lednice i spíže, přitom nasytíte celou rodinu.

15.08.2021

ČÍST VÍCE
Pesto na víc způsobů: Jak ho použít při vaření?
Pesto na víc způsobů: Jak ho použít při vaření?

Pesto nebo Pesto alla genovese je zelená omáčka, jejíž hlavní složkou je bazalka. Kromě pesta bazalkového se můžeme setkat s omáčkou připravenou také ze špenátu, medvědího česneku či rukoly. Pojďme se podívat na samotnou přípravu, ale také chuťově vynikající recepty, kde pesto hraje významnou roli.

09.08.2021

ČÍST VÍCE
Maso k uzení: Pochutnejte si na krkovici i slanině
Maso k uzení: Pochutnejte si na krkovici i slanině

Uzení je způsob tepelného zpracování masa a masných výrobků. Maso připravujeme teplem a kouřem z tvrdého dřeva nebo pilin.

04.08.2021

ČÍST VÍCE
Palačinky na všechny způsoby: Které milujete vy?
Palačinky na všechny způsoby: Které milujete vy?

Tenké palačinkové těsto můžeme naplnit a srolovat, seskládat do trojúhelníku, ale i do podoby psaníčka. Palačinky vždy chutnají báječně - se slanou i sladkou náplní.

01.08.2021

ČÍST VÍCE
Léto prostě chutná: Zavařujte, grilujte a zkuste nové recepty
Léto prostě chutná: Zavařujte, grilujte a zkuste nové recepty

Léto oproti ostatním obdobím v roce přináší čerstvou zeleninu a ovoce. V kuchyni to pak pro nás znamená, že měníme své zaběhlé stravovací návyky a zásobujeme tělo větším množstvím vitamínů.

22.07.2021

ČÍST VÍCE
Bleskové večeře na každý den
Bleskové večeře na každý den

Studené i teplé večeře bez dlouhých příprav ocení každý. Máme pro vás tipy na večeře od pondělí do neděle, které uspokojí celou rodinu.

19.07.2021

ČÍST VÍCE
Angrešt - drobné ovoce, které bychom neměli opomíjet
Angrešt - drobné ovoce, které bychom neměli opomíjet

Název angreštu pochází z italského "angresto" - kdysi se tak totiž označovaly bobulky divoké révy nebo kyselé víno. Proč se vyplatí jejich pěstování? A do jakých pokrmů se hodí?

12.07.2021

ČÍST VÍCE
Bojujeme se stresem: Které potraviny nás dokáží dostat do pohody?
Bojujeme se stresem: Které potraviny nás dokáží dostat do pohody?

Každý z nás měl někdy chvilku, kdy by nejraději se vším praštil, všeho nechal a utekl. Kdy měl pocit, že je na všechno sám, že se na něj všechno sype a nic nezvládá. Jedná se o stres. My se pokusíme s ním bojovat a zvítězit.

11.07.2021

ČÍST VÍCE
Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty
Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

Rajská jablíčka neboli rajčata, oblíbený pokrm dodávající spoustu antioxidantů. Konzumací červených, žlutých, velkých, drobných, šťavnatých či masitých rajčátek, bojujeme proti rakovině. Navíc si na nich skvěle pochutnáme!

01.07.2021

ČÍST VÍCE
Užijte si jahody po celé léto!
Užijte si jahody po celé léto!

Kdo by neměl rád charakteristickou vůni a chuť nádherných červených plodů - jahod! Jahody jsou lákadlem pro malé děti, ale také pro dospělé.

20.06.2021

ČÍST VÍCE
Jak zhubnout do plavek? Volte bílkovinné diety a na hladovění rovnou zapomeňte
Jak zhubnout do plavek? Volte bílkovinné diety a na hladovění rovnou zapomeňte

Člověk, který se rozhodne z jakéhokoli důvodu redukovat svou váhu, by měl dbát na pravidelnost stravování a ideálně zvolit dietu na míru. Některá fakta jsou však neměnná a platná pro všechny. Pojďme si v hubnutí udělat jasno.

17.06.2021

ČÍST VÍCE