A máme tady další informace o zahraniční kuchyni. Dnes se zaměříme na středomořskou stravu i asijskou kuchyni. O pár zajímavostí o americké a australské kuchyni také nepřijdete.
13.07.2007
ČÍST VÍCEJe spousta zaměstnaní, kde jsou lidé vystaveni různým škodlivým vlivům. Tady je jen malá část, jak by se měli lidé v nepříznivých pracovních podmínkách stravovat a jakých potravin se vyvarovat.
13.07.2007
ČÍST VÍCEEstonsko není od nás příliš vzdálené, přesto nám stravovací zvyklosti Estonců nejsou až tak známé. Pojďme si proto udělat krátkou exkurzi na sever.
09.07.2007
ČÍST VÍCEDnes je samozřejmostí, že můžeme cestovat po světě a poznávat různé zahraniční kuchyně. I mnohé naše restaurace nabízejí jídla specializované na příslušnou zemi. Přinášíme malé nahlédnutí.
05.07.2007
ČÍST VÍCEPrávě kolem nás dozrávají jahody! Nejen ty šlechtěné, ale i ty, které nacházíme na krajích lesa nebo kolem cest v zelené trávě. Jak je můžeme využít?
30.06.2007
ČÍST VÍCEPraktické rady a zajímavé informace o mléčných produktech a vejcích. Pár tipů, jak vylepšit nedostatky potravin, jak uchovat čerstvost a pěkný vzhled při podávání pokrmů.
30.06.2007
ČÍST VÍCETato plodina je v domácnostech velice používaná, nechybí snad v žádné kuchyni a každý z nás ji zná i v jiných úpravách, než jenom jako přílohu k dobrému masu.
26.06.2007
ČÍST VÍCEVíte, jaký je význam polévek ve výživě? Jaké existují druhy a jak připravit dobrý vývar? Polévka může být jak hlavním chodem, tak předkrmem i svačinkou.
24.06.2007
ČÍST VÍCEDomácí pekárny nejsou na našem trhu novinkou, já sama ji používám již téměř třičtvrtě roku. Dodnes se však setkávám s lidmi, kteří nemají ani ponětí o jejich existenci a navíc mě zasypávají spoustou dotazů. Proto je tu první článek o domácích pekárnách.
23.06.2007
ČÍST VÍCENegativním trendem moderní doby je obliba v nepříliš kvalitních druzích nápojů. Slazené sycené limonády, džusy napěchované cukrem, nápoje light s množstvím umělých sladidel.
19.06.2007
ČÍST VÍCEJak postupovat při výrobě majonézy nebo jak si připravit majonézu mnoha chutí, jak připravit aspik pro obohacení našeho stolu nebo jak jím "přeleštit" upravený pokrm? O tom jste se již dočetli v předchozích článcích. Co jsou to pěny, co k jejich přípravě potřebujeme a jak je dále použít?
27.05.2007
ČÍST VÍCEVíte, jak podávat pokrmy na stůl? Z jaké strany přistupovat k hostům, které jsme si pozvali a usadili je k upraveným stolům? Jak lépe zajistit úroveň našeho stolování, když už si myslíme, že je v pořádku?
16.05.2007
ČÍST VÍCEJedním ze základních polotovarů ve studené kuchyni byl a zůstává aspik. Dříve se aspik připravoval klasickým způsobem z telecích nožiček, případně z vepřových kůží, kořenové zeleniny, divokého koření, bílků a dalších nezbytných přísad.
15.04.2007
ČÍST VÍCEVejce mají v našich kuchyních bohaté využití, od zpracování pro teplá jídla až po úpravy pro studenou kuchyni. Zvlášť právě před Velikonocemi je jich doma spousta.
09.04.2007
ČÍST VÍCEMnoho dětí i dospělých dnes na jídelníčku nerado vidí název čočka, hrách, kroupy nebo fazole. Odmítají tyto pokrmy a jsou vlastně sami proti sobě. Jde o potraviny, které jsou pro náš organismus velice důležité.
04.04.2007
ČÍST VÍCEOmáčky. V historii měly pouze překrýt nepříjemnou vůni a chuť pokrmů. Dnes však doplňují nejrůznější masová i zeleninová jídla. Omáčky můžeme kombinovat s hlavním pokrmem i přílohou.
24.03.2007
ČÍST VÍCEV našich kuchyních se i přes prosazování nových směrů ve stravování stále vracíme k tradičním českým pokrmům.
23.03.2007
ČÍST VÍCEFondue, raclette, pizza, páje, rösti, hamburger, toasty. To jsou příklady slaného pohoštění, které můžeme svým hostům nabídnout. Mají různé varianty, je možné je libovolně doplňovat kořením, masem, zeleninou i ovocem. Vždy záleží na chuti každého z nás.
22.03.2007
ČÍST VÍCEPřišly k nám za Ameriky, kde jsou dnes již doslova lidovým pokrmem. Jejich název připomíná spíše nějaké přístavní město našich západních sousedů.
21.03.2007
ČÍST VÍCEMezi slané zákusky řadíme různé druhy pečiva z různých těst, toasty, hamburgery, párky v rohlíku apod. Druh tohoto rychlého pohoštění je mezi strávníky velmi oblíben.
21.03.2007
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena