
Autor:sicilska teta
Tradiční pochoutka pochází z Maďarska, kde ji původně připravovali jako rychlou snídani z pečeného kynutého těsta. Dnes jsou langoše oblíbeným pouličním jídlem nejen v Maďarsku, ale i v Česku a mnoha dalších zemích střední Evropy. Jsou snadné na přípravu a chuť si může každý přizpůsobit sám.
-> Langoše jinak: 10 šíleně dobrých nápadů, jak z nich udělat luxusní pochoutku
Základ tvoří jednoduché kynuté těsto, které se smaží do zlatohnědé barvy. Výsledek? Lehce křupavý povrch a jemná, nadýchaná struktura. Langoše jsou univerzální, co se týká dochucení.
-> Jak se dělají langoše a co je na těsto potřeba?
Na těsto je potřeba jen základní suroviny: hladká mouka, droždí, voda nebo mléko, sůl a trocha oleje.
Těsto se nechá vykynout, rozdělí se na menší porce, z nichž se tvarují placky. Ty se pak smaží v silné vrstvě tuku. Hotové langoše se pak už jen dochutí podle vlastní fantazie. Receptů však existuje nespočet!










Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena