Domácí langoše jsou nejlepší. Jednoduchý recept.
2 lžíce | olej |
1 špetka | sůl |
250 ml | mléko |
1 lžička | kypřicí prášek do pečiva |
25 g | droždí |
500 g | hladká mouka |
1 kelímek | bílý jogurt |
podle chuti | |
---|---|
česnek | |
kečup | |
strouhaný sýr |
Do teplého mléka dáme droždí a necháme vzejít kvásek. Do osolené mouky přidáme malý jogurt, olej, prášek do pečiva a kvásek. Zaděláme těsto, které necháme kynout necelou hodinu. Vykynuté těsto na pomoučněném vále rozkrájíme na kousky a rukou těsto roztahujeme do všech stran. Langoše smažíme z obou stran v rozehřátém oleji. Hotové langoše z jogurtového těsta potíráme kečupem, do kterého jsme vmíchali rozmačkaný česnek, a sypeme strouhaným sýrem.
Lepší než ze stánku: Domácí langoše krok za krokem
Jak si ty nejlepší langoše připravit doma? Přece podle našeho FOTORECEPTU! Těsto ze zakysané smetany je bezkonkureční. K dochucení nesmí chybět česnek, kečup, tatarská omáčka a sýr.
Langoše, bramboráky a burgery jako ze stánku
Letní radovánky jsou v plném proudu a s nimi souvisí i oblíbené pokrmy, které si s oblibou dáváme na koupalištích, letních festivalech, poutích apod. Aby vám chutnalo stejně tak doma, máme pro vás pár receptů na langoše, domácí burgery, sendviče a bramboráky, které jsou čtenáři prověřené a vždycky se podaří.
autor Lucie.V1
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena