Plněné langoše podle chuti

Super chuťovka, která nikdy nezklame a stále chutná. Jednoduchý recept na plněné langoše.


4.714x
60 min
1×

Postup přípravy

Ohřejeme necelou půl sklenky mléka, které osladíme lžící cukru. Do slazeného mléka rozdrobíme droždí a promícháme na kašičku. Na teplém místě necháme vzejít kvásek.

Do mísy vysypeme půl kila mouky a z jednoho kraje ji osolíme. Z druhého kraje, kde není sůl, přidáme vzešlý kvásek a zbytek mléka. Potom začneme vařechou promíchávat.

Jakmile se těsto přestane lepit na vařechu, těsto přikryjeme čistou utěrkou a necháme opět na teplém místě vykynout do dvojnásobného objemu.

Těsto převrátíme na kuchyňský pomoučněný vál. Z těsta odebíráme menší kousky, z kterých vytvoříme míčky a necháme je dalších asi 10 minut odpočinout. Z těsta bude asi 10 langošů.

Každý kousek těsta natahujeme na slabý langoš. Na polovinu položíme oblíbenou uzeninu a posypeme strouhaným sýrem. Druhou polovinou uzavřeme a kraje přimáčkneme. Takto uděláme i zbývající langoše.

Plněné langoše smažíme v rozpáleném oleji na pár sekund z každé strany dozlatova a ihned je ukládáme na sací ubrousek.

Plněné langoše podle chuti chutnají nejlépe teplé.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněné langoše podle chuti

Zpět na recept