Pravé slovenské langoše

Výborná chuť, jednoduchá příprava, levné jídlo, které chutná dětem i dospělým.


3.5123x
35 min
5×

Postup přípravy

Připravíme si kvásek z vlažného mléka a kvasnic, potom přidáme kefír, vejce, sůl a sodu a nakonec hladkou mouku, zaděláme těsto, které necháme v ledničce alespoň 6 hodin vykynout. Z těsta si děláme bochánky, které vyhazujeme na vál a necháme na vále opět vykynout. Do hrnce nebo do hlubší pánve si připravíme olej. Takové množství, aby v něm langoše plavaly. Až je olej rozehřátý, tak začneme langoše smažit - každý bochánek před smažením v ruce trochu roztáhneme. Osmažíme po obouch stranách dozlatova. Podáváme nejčastěji s česnekem, kečupem a tvrdým sýrem. Z této dávky uděláme asi 25 - 30 langošů. Můžeme si připravit vždy čerstvé, protože těsto může zůstat v ledničce klidně i týden.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pravé slovenské langoše

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena