Pravé slovenské langoše

Výborná chuť, jednoduchá příprava, levné jídlo, které chutná dětem i dospělým.


3.5123x
35 min
5×

Postup přípravy

Připravíme si kvásek z vlažného mléka a kvasnic, potom přidáme kefír, vejce, sůl a sodu a nakonec hladkou mouku, zaděláme těsto, které necháme v ledničce alespoň 6 hodin vykynout.

Z těsta si děláme bochánky, které vyhazujeme na vál a necháme na vále opět vykynout.

Do hrnce nebo do hlubší pánve si připravíme olej. Takové množství, aby v něm langoše plavaly.

Až je olej rozehřátý, tak začneme langoše smažit - každý bochánek před smažením v ruce trochu roztáhneme. Osmažíme po obouch stranách dozlatova.

Podáváme nejčastěji s česnekem, kečupem a tvrdým sýrem.

Z této dávky uděláme asi 25 - 30 langošů. Můžeme si připravit vždy čerstvé, protože těsto může zůstat v ledničce klidně i týden.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pravé slovenské langoše

Zpět na recept