Portobello na grilu

Netradiční žampiony portobello na grilu.


2.88x
15 min
1×

Ingredience

4 ksžampion portobello

podle chuti

grilovací koření
2 lžičkyocet balsamico
drcený pepř

podle potřeby

6 lžicolivoý olej

Postup přípravy

Žampiony oloupeme a nožičky začistíme. Můžeme je i odstranit. Portobello nemusíme loupat, ale jsou pak tužší. Žampiony okořeníme grilovacím kořením a pepřem. Zakapeme octem a olejem. Portobello kořeníme z obou stran. Rozehřejeme si gril. Houby vložíme na gril nožičkami dolů. Grilujeme je asi 3 - 5 minut. Pak portobello otočíme a grilujeme zhruba 5 - 7 minut. Žampiony by měly zůstat křupavé, přitom budou krásně vláčné. Portobello na grilu ihned podáváme. Jsou skvělé samostatně i ke grilovanému masu. Vždy je servírujeme teplé a solíme až nakonec. Můžeme použít i klasické či hnědé žampiony. Grilujeme je ale kratší dobu.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Portobello na grilu

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena