Portobello na grilu

Netradiční žampiony portobello na grilu.


2.88x
15 min
1×

Postup přípravy

Žampiony oloupeme a nožičky začistíme. Můžeme je i odstranit. Portobello nemusíme loupat, ale jsou pak tužší. Žampiony okořeníme grilovacím kořením a pepřem. Zakapeme octem a olejem. Portobello kořeníme z obou stran.

Rozehřejeme si gril. Houby vložíme na gril nožičkami dolů. Grilujeme je asi 3 - 5 minut. Pak portobello otočíme a grilujeme zhruba 5 - 7 minut. Žampiony by měly zůstat křupavé, přitom budou krásně vláčné.

Portobello na grilu ihned podáváme. Jsou skvělé samostatně i ke grilovanému masu. Vždy je servírujeme teplé a solíme až nakonec. Můžeme použít i klasické či hnědé žampiony. Grilujeme je ale kratší dobu.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Portobello na grilu

Zpět na recept