Portobello steak

Snadný a rychlý recept na šťavnatý vegetariánský steak.


0.00x
30 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
1 plátekementál
1 kschilli paprička
1 ksšalotka
2 ksžampion portobello

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Žampiony portobello očistíme, odřízneme zbytek nožek a oloupeme. Česnek utřeme se solí a smícháme se lžící olivového oleje. Šalotku a chilli papričku nasekáme nadrobno.

Rozpálíme steakovou pánev a pokapeme ji trochou olivového oleje. Žampiony potřeme z obou stran směsí česneku, soli a oleje. Houby dáme na rozpálenou pánev, snížíme teplotu a opékáme z každé strany zhruba 7 minut. Pokud jsou houby velké, můžeme je na chvíli přiklopit pokličkou.

Na usmažené kloboučky žampionů položíme plátek ementálu a necháme rozpustit. Na výpeku orestujeme nasekanou šalotku a chilli papričku.

Portobello steak servírujeme politý výpekem s šalotkou a chilli papričkou. Portobello steak podáváme s rozpečenou bagetkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Portobello steak

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena