2 porce | skirt steak | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
čerstvě mletý barevný pepř | ||
rozmarýn | ||
česnek | ||
podle potřeby | ||
rostlinný olej | ||
máslo |
1. Maso by mělo mít pokojovou teplotu. Steak předem nesolíme, nepepříme, jen ho osušíme papírovou utěrkou a prsty do masa vetřeme olej. Takto připravený steak vložíme na rozpálenou pánev a zprudka opečeme. Do masa v žádném případě nepícháme, nedloubáme a k otáčení používáme zásadně kleště. Přidáme pár stroužků česneku a rozmarýn. Steak opékáme z každé strany asi 3 minuty, maso pak bude medium rare. Přidáme plátek másla a tukem z pánve steak párkrát přeléváme.
2. Takto upravený skirt steak přeneseme z pánve na prkénko a necháme 10 minut odpočívat, stačí ho jen lehce překrýt třeba alobalem. Je to důležité, aby se šťáva rozprostřela zpět do celého steaku a nevytekla na talíř po rozříznutí.
3. Poté skirt steak osolíme, opepříme a krájíme šikmo na plátky. Podáváme s libovolnou salsou nebo lehkým salátkem.
Jak připravit šťavnatý steak? Zapomeňte na olej v pánvi!
Myslíte si, že umíte udělat dobrý šťavnatý steak? Možná, že fígle, které vám ukáže Václav Frič, šéfkuchař a majitel restaurace Na Pekárně v Čakovičkách, vás překvapí.
Grilovačka v přírodě? Mapa 50 grilovacích míst ukáže, kam se vypravit
Léto přímo vybízí ke grilování. Chtěli byste si také užít barbecue v přírodě s přáteli, ale nemáte gril? Přesně pro vás připravila redakce Vaření.cz mapu více než padesáti veřejných grilovacích míst po celé republice.
Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu
Slunečné počasí a rozpálený gril - kombinace, která si žádá perfektní recepty na domácí sváteční grilovačku.