Šťavnatý hovězí steak s lehkou přílohou. Recept se bude hodit vždy, když dostanete chuť na dobrý kus masa.
500 g | hovězí roštěnec |
marináda | |
---|---|
1 lžička | hrubá sůl |
1 lžička | drcený pepř |
1 lžíce | olivový olej |
příloha | |
1 balíček | fazole zelené |
podle chuti | |
1 špetka | sůl |
2 lžíce | olivový olej |
Maso z roštěnce nakrájíme na silnější plátky, omyjeme a osušíme, mělo by mít pokojovou teplotu. Maso je mírně prorostlé, steak tak bude při správné přípravě dostatečně šťavnatý. Maso osolíme a opepříme, potřeme olivovým olejem a necháme chvíli odpočívat. Pánev rozpálíme na vysokou teplotu a maso z každé strany opečeme po dobu cca 2,5 až 3 minut na medium. Pro lépe propečený steak necháváme maso na pánvi o něco déle, cca 5 - 8 minut. Středně propečený steak - medium - zůstává uvnitř narůžovělý a šťáva je růžová, dobře propečený steak - well done - je rovnoměrně zčervenalý až hnědý, šťáva hnědá.
K takto upravenému steaku můžeme podávat obíbené hranolky, americké brambory a podobně, pro naši odlehčenou variantu postačí zelené fazolky dušené na páře, lehce osolené a pokapané olivovým olejem.
Máte chuť na hovězí? Vrhněte se na jednoduché chilli con carne
Vyzkoušejte si připravit krok za krokem texaskou specialitu - pikantní pokrm chilli con carne, kde kromě hovězího a zeleniny užijeme i pořádnou dávku koření a chilli papriček.
Recept na cuketové lasagne s hovězím masem krok za krokem
Vyzkoušejte tuto skvělou variaci na lasagne, kdy těstovinové pláty nahradíte cuketou. Hlavní chod z hovězího masa provoněný zeleninou, bylinkami a kořením.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena