Vyzkoušejte recept na pikantní dršťkovou polévku z předvařených hovězích drštěk s uzeným masem. Je výborná!
500 g | předvařené dršťky |
200 g | vařené uzené maso |
1 ks | cibule |
2 stroužky | česnek |
2 lžíce | sádlo |
2 lžíce | hladká mouka |
2 lžíce | mletá sladká paprika |
0.5 lžičky | mleté chilli koření |
0.5 lžičky | mletý nebo drcený kmín |
1 ks | bobkový list |
4 kuličky | celé nové koření |
8 kuliček | celý černý pepř |
0.5 lžičky | granulovaný česnek |
0.5 lžičky | sušený tymián |
1 lžička | sušená majoránka |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř | |
chilli omáčka Sriracha | |
zakysaná smetana 18% |
Předvařené nakrájené dršťky nejdříve spaříme vroucí vodou, poté je vložíme do hrnce a zalijeme čerstvou vodou, osolíme a zvolna vaříme přibližně 20 až 30 minut doměkka. Měkké dršťky slijeme a vývar necháme zchladnout.
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme se solí a pepřem a vařené uzené maso natrháme na kousky. V hrnci orestujeme na sádle cibulku dorůžova. Poté ji zaprášíme moukou a za stálého míchání osmahneme. Následně přisypeme mletou červenou papriku, chilli koření a mletý kmín. Vše krátce orestujeme, zalijeme vychladlým vývarem z drštěk, rychle metličkou rozšleháme, aby nevznikly hrudky a zvolna přivedeme k varu. Nyní přidáme sítko s kořením /bobkový list, nové koření, celý černý pepř, granulovaný česnek a sušený tymián a zvolna vaříme přibližně 20 minut. Nakonec do polévky vložíme dršťky a vařené uzené maso, utřený česnek a majoránku, povaříme asi 10 mínut a servírujeme.
Pikantní dršťkovou polévku s uzeným masem rozdělíme na porce, ozdobíme podle chuti smetanou a kapkou ostré paprikové omáčky sriracha a podáváme jako sytou svačinu nebo večeři. Vhodnou přílohou je pečivo.
Jako od babičky: Poctivá bramboračka s houbami, česnekem a majoránkou
Bramboračka rozhodně patří mezi nejoblíbenější české polévky. Provoní celý byt kořenovou zeleninou, houbami a v zimě vás také pěkně prohřeje. A navíc všechny ingredience na vaření pořídíte levně! Jak na to?
Zelná polévka s uzeným tempehem
(doba přípravy 45 min)
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena