Houbová kulajda se smetanou

Přinesli jste si z lesa čerstvé houby? Máme pro vás recept na českou klasiku vylepšenou smetanou.


4.619x
45 min
2×

Postup přípravy

Máslo necháme v hrnci rozpustit, přisypeme mouku a za stálého míchání připravíme jíšku. K jíšce přilijeme připravený kuřecí vývar a dobře rozmícháme.

Houby očistíme a nakrájíme nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Houby krátce orestujeme na rozehřátém másle.

Do připraveného vývaru s jíškou vsypeme brambory a orestované houby.
Osolíme, opepříme a vaříme asi 20 minut, dokud nejsou brambory i houby měkké.

Do kulajdy přidáme smetanu, ocet a podle chuti i trošku cukru.
Kulajdu dobře promícháme a znovu přivedeme k varu. Krátce povaříme a máme hotovo. Nakonec vmícháme nasekaný kopr.

Připravíme si ztracené vejce, počítáme 1 vejce na osobu.

Houbovou kulajdu se smetanou podáváme se ztraceným vejcem a snítkou kopru na ozdobu.

a pepř podle chuti. Přidáme i kousek másla na orestování hub.

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat?

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houbová kulajda se smetanou

Zpět na recept