Vyzkoušejte si připravit krok za krokem texaskou specialitu - pikantní pokrm chilli con carne, kde kromě hovězího a zeleniny užijeme i pořádnou dávku koření a chilli papriček.
Na chilli con carne si připravíme 500 g nahrubo mletého hovězího masa, 1 plechovku rajčat, 1 plechovku červených fazolí kidney, 2 červené cibule, 2 - 3 stroužky česneku, 2 - 3 středně velké mrkve a 0,5 l hovězího vývaru.
Dále budeme potřebovat 2 lžíce olivového oleje, 1 kousek celé skořice, 2 chilli papričky, 1 lžičku mletého chilli, 3/4 lžičky mleté uzené papriky, 2 špetky mletého římského kmínu, podle chuti sůl, mletý barevný pepř a sušené oregano. Pro zvýraznění chuti použijeme 2 čtverečky hořké čokolády (70 % kakaa a více).
Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a také nakrájíme na kostičky. Ve větším hrnci si rozehřejeme olivový olej a cibuli na něm 1 minutku restujeme. Přidáme mrkev a znovu pár minut restujeme za častého míchání. Mrkev nám cca po 5 minutách zezlátne a změkne.