Zbylo vám po víkendovém obědě maso a nevíte, co s ním? Nevyhazujte ho ani ho neservírujte znovu se stejnou přílohou. Připravte si z něj úplně nový pokrm, který potěší chuťové buňky i ušetří čas a energii. S trochou fantazie a pár běžnými surovinami vytvoříte skvělou večeři za pár minut.
Skvěle fungují i rychlé polévky – kuřecí vývar se zeleninou a nudlemi získá na síle, pokud do něj přidáte maso ze stehýnka.
Z hovězího se zase dají vykouzlit výtečné domácí burgerové placky nebo wrapy s česnekovým dresinkem. Těstovinovým salátům dodá porce masa dávku bílkovin.
-> Skvělé jídlo za pár korun? Zapečte brambory pokaždé jinak
Zbytky masa se také výborně hodí do zapečených brambor, zeleninových karbanátků nebo do slaných palačinek.
A pokud máte rádi bohaté snídaně nebo brunch, zkuste masovou omeletu s bylinkami a sýrem.
Není nutné složitě plánovat – stačí se podívat do lednice a zapojit představivost.
Zapékané brambory s uzeným a nivou
Kombinace zbytků uzeného masa a výrazné nivy s bramborami v zapékací míse je prostě dokonalá souhra chutí. Jednoduchý pokrm, který pohostí i nečekanou návštěvu.
Masový závin z listového těsta
Zbylé maso, třeba vařené či pečené, zamícháme se zeleninou a zabalíme do listového těsta – výsledkem je skvělý slaný závin, výborný jak za tepla, tak za studena.
Kuskus s kuřecím masem a sušenými rajčaty
Rychlý a lehký pokrm za patnáct minut: měkký kuskus doplní nakrájené zbylé kuřecí maso, sušená rajčata a špetka bylinek – ideální teplá i studená varianta.
Těstovinový salát s uzeným kuřecím masem a zeleninou
Barevná miska těstovin, opečeného uzeného kuřecího a čerstvé zeleniny (jako paprika, okurka či rajče) spojená lehkou zálivkou – ideální jako svačina i večeře na cesty.
Rizoto s pečeným kuřecím masem
Krémové rizoto připravené s vývarem, zeleninou a opečeným kuřecím masem – šťavnaté a syté jídlo hotové během 20 minut.
Co se starým pečivem? Osm důvodů, proč ho nevyhazovat
Starý chléb, rohlíky a další pečivo můžeme šikovně proměnit v širokou škálu jídel, od tradičních až po moderní. A vůbec se za ně nemusíme stydět. Připravíme z nich parádní nádivku, žemlovku, polévky, topinky nebo krutony do polévky.
Obědy od pondělí do pátku: Rychlé recepty hotové do 30 minut
Na zdlouhavé vaření není někdy čas, ale to nic nemění na tom, že si chceme pochutnat a dopřát si teplé jídlo každý den. Máme pro vás 5 tipů na rychlé obědy, které potěší celou rodinu.
Autor:redakce