Rizoto s pečeným kuřecím masem

Jde o úsporný a velmi chutný recept s využitím zbytků pečeného kuřecího masa, které se smíchá s uvařenou rýží, navíc je rychle hotový.


2.519x
20 min

Postup přípravy

Z pečeného kuřete obereme zbytky masa i kůži a natrháme na menší kousky. Použila jsem zbytky kuřecího masa z mého receptu na Pečené francouzské kuře podle Julie Child.

Cherry rajčata omyjeme a pokrájíme na poloviny. Citrony omyjeme a osušíme, pokrájíme na dílky a vytlačíme šťávu z poloviny citronu. Česnek očistíme a ponecháme v celku. Střední cibuli očistíme, pokrájíme na měsíčky a spolu s česnekem opečeme na oleji. Petrželovou nať posekáme na jemno.

Varnou rýži v sáčku uvaříme podle návodu na balení, sáčky rozstřihneme a rýži dáme do hrnce, eventuálně použijeme dušenou rýži, která nám zbyla. K rýži přidáme připravené suroviny, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, dobře promícháme vidličkou a ještě horké servírujeme na talíři.

Rizoto s pečeným kuřecím masem už nevyžaduje jiné ochucení ani další suroviny. Je to rychlý chutný eintopf osvěžující chuti. Pokrm můžeme doplnit lehkým hlávkovým salátem.
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rizoto s pečeným kuřecím masem

Zpět na recept