Jednoduchý recept vyžaduje trochu organizace času, proto doporučuji zapnout troubu na cca 100 °C pro odkládání jednotlivých ingrediencí.
Kuskus nasypeme do větší misky, přidáme olej a důkladně vidličkou promícháme. Mezitím přivedeme k varu 1/4 litru vody a přidáme kostku kuřecího vývaru. Kdo má rád, přidá kostku hovězího vývaru. Přitom necháme brokolici minutu projít varem, až se krásně zeleně vybarví, poté slijeme a dáme do trouby, aby nevychladla.
Zároveň orestujeme očištěné a na plátky nakrájené žampiony, přidáme nakrájenou papriku a sušená rajčata. Na vaření jsou nejlepší italská v oleji - olej se hodí, proto při přidávání rajčat dle chuti přidáme i olej ze sklenice. Celou směs odložíme do trouby.
Nakrájená kuřecí prsíčka, doporučuji naložená do směsi vajíčka a sladké sójovky cca 2 hodiny předem, na pánvi osmažíme.
Do vývaru vsypeme kuskus a vidličkou mícháme, až se vývar vstřebá. Přikryjeme hrnec pokličkou a necháme 2 minuty odpočinout. Poté přidáme máslo, zamícháme, přidáme i připravenou směs z trouby a kuřecí prsa. Kuskus s kuřecím masem a sušenými rajčaty necháme 5 minut odpočinout.
Mezitím si nastrouháme sýr, kterým pak posypeme každou porci kuskusu s kuřecím a sušenými rajčaty.
Vegetariáni v receptu vynechají kuřecí maso.