Zapékané brambory s uzeným a nivou

Recept na francouzské brambory trochu jiným způsobem. S nivou a uzeným masem.


4.312x
75 min

Postup přípravy

Brambory očistíme a ve slupce uvaříme. Poté scedíme, necháme vychladit, oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Uvařené uzené maso nakrájíme na kousky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme. Nivu nastrouháme.

V rozpáleném oleji osmahneme cibuli, přidáme nakrájené maso a krátce opečeme. Pekáč vymažeme, na dno dáme vrstvu brambor, kterou posypeme kmínem a vegetou. Další vrstvu tvoří opečená uzenina s cibulí a nakrájená vejce posypaná nivou. Znovu opakujeme brambory, maso s cibulí a vejce. Poslední vrstvu tvoří niva a brambory. Pak vše pokapeme olejem, osolíme, opepříme a zalijeme vejci rozšlehanými se smetanou.

Francouzské brambory s uzeným a nivou v troubě zapečeme. Stačí tak 30 minut.

Zapékané brambory s uzeným a nivou podáváme jako hlavní chod se sterilovanou nebo čerstvou zeleninou.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapékané brambory s uzeným a nivou

Zpět na recept