Marinovaný flank steak na grilu

Vyzkoušejte snadný recept na grilovaný (předem marinovaný) hovězí flank steak. Pokrm vhodný pro zahradní oslavy.


4.123x
45 min

Postup přípravy

Hovězí flank steak očistíme, osolíme, opepříme a vložíme do plastové nádoby. Z oleje, citronové šťávy, sojové omáčky, cukru a prolisovaného česneku umícháme marinádu, kterou nalijeme na maso. Maso necháme v chladu asi 2 - 3 hodiny odležet. Gril dobře rozpálíme, rošt potřeme tukem a maso opékáme z každé strany přibližně 5 - 6 minut. Během pečení maso potíráme marinádou a pečeme do zlatohněda. Opečený flank steak zabalíme do alobalu a necháme na okraji grilu asi 10 minut odpočinout. Hotový grilovaný flank steak nakrájíme pod úhlem 45° přes vlákno a podáváme s pečivem a zeleninou.


Rady a tipy pro správné grilování


Bude vonět až k sousedům! Marinovaný bůček na grilu krok za krokem


Recept na marinovaný bůček opečený na grilu, který se podle našeho fotoreceptu zaručené podaří.


Bude


Grilování dotažené k dokonalosti: Domácí housky na hamburger krok za krokem


Jednoduchý recept s fotografickým postupem na housky z kynutého těsta, které se hodí nejen na hamburgery.


Grilování


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Marinovaný flank steak na grilu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká