Vyzkoušejte snadný recept na grilovaný (předem marinovaný) hovězí flank steak. Pokrm vhodný pro zahradní oslavy.
450 g | flank steak |
marináda | |
---|---|
2 stroužky | česnek |
70 ml | olivový olej |
3 lžíce | sójová omáčka |
3 lžíce | citronová šťáva |
1 lžíce | třtinový cukr |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř |
Hovězí flank steak očistíme, osolíme, opepříme a vložíme do plastové nádoby. Z oleje, citronové šťávy, sojové omáčky, cukru a prolisovaného česneku umícháme marinádu, kterou nalijeme na maso. Maso necháme v chladu asi 2 - 3 hodiny odležet. Gril dobře rozpálíme, rošt potřeme tukem a maso opékáme z každé strany přibližně 5 - 6 minut. Během pečení maso potíráme marinádou a pečeme do zlatohněda. Opečený flank steak zabalíme do alobalu a necháme na okraji grilu asi 10 minut odpočinout. Hotový grilovaný flank steak nakrájíme pod úhlem 45° přes vlákno a podáváme s pečivem a zeleninou.
Bude vonět až k sousedům! Marinovaný bůček na grilu krok za krokem
Recept na marinovaný bůček opečený na grilu, který se podle našeho fotoreceptu zaručené podaří.
Grilování dotažené k dokonalosti: Domácí housky na hamburger krok za krokem
Jednoduchý recept s fotografickým postupem na housky z kynutého těsta, které se hodí nejen na hamburgery.
Speciál o grilování: Protože Češi grilování milují!
Grilování a opékání špekáčků na ohni k létu nepochybně patří. Opravdu pravidelně griluje až 90 % Čechů a lidé si jídlo na grilu připraví jednou za čtrnáct dní, Češi tak patří ke světové špičce v grilování. Gril zkrátka patří téměř k povinné výbavě každé domácnosti a Češi se hojně účastní i grilovacích kurzů.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena