Když se řekne rebarbora, často si představíme sladké koláče, džemy nebo kompoty. Ale věděli jste, že existují i skvělé recepty s rebarborou naslano? Kyselé řapíky umí v kuchyni příjemně překvapit, a to nejen v dezertech! Přinášíme tipy, jak využít rebarboru do slaných jídel a proč byste ji měli ochutnat v úplně nové roli.
Rebarbora, to nejsou jen náplně do buchet a koláčů! Pokud hledáte nové inspirace, nebojte se experimentovat. Recepty s rebarborou naslano vás překvapí zajímavými kombinacemi chutí.
Jedna z nejjednodušších a nejchutnějších možností, jak upotřebit živelnou rebarboru ze zahrádky, je připravit rebarborové čatní - tedy studenou pikantní omáčku plnou exotických chutí.
-> Čatní: Omáčka, která dokáže zázračně doplnit a dochutit řadu pokrmů
Pokud hledáte originální pohoštění, vyzkoušejte slaný koláč s rebarborou.
Rebarboru můžeme přidat i do klasického quiche spolu se špenátem, sýrem feta a vajíčky.
-> Co je quiche? Upečte si francouzský slaný koláč
Rebarbora k masu je dalším nečekaným, ale skvělým nápadem. Vyzkoušejte třeba rebarborovou omáčku, kterou připravíme tak, že do základní cibulové omáčky na začátku přidáme na kousky nakrájenou rebarboru.
Rebarbora krásně funguje v dušených nebo pomalu pečených jídlech — její kyselost rozčísne hutnější chutě.
-> Reveň neboli rebarbora: Do května si ji užívejte v koláči, pak už ji radši nesbírejte
Makrela je tučná ryba s výraznou chutí, a opečená rebarbora ji svou kyselostí a svěžestí skvěle doplní.
Recepty s rebarborou, které by vám neměly ujít:
Rebarborový koláč s tvarohovou náplní
Klasický rebarborový koláč z kynutého těsta
Jahodovo-rebarborová přesnídávka s jogurtem
Autor:redakce
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena